Geen avondfles meer, Thijs 3 jaar, opaopa overleden

Een paar dagen voor hij 3 werd zijn we gestopt met de papfles ’s avonds. In overleg met Thijs en uitgelegd dat eigenlijk alleen babytjes nog flessen krijgen zijn we gestopt.
Het was de eerste avond wel even protesteren door een minuut of 10 te huilen maar na nog een keertje uitleggen kwam hij tot de conclusie om zich er toch maar bij neer te leggen omdat papa en mama niet zouden toegeven.
Die middag hadden we samen al de flessen in de vuilnisbak gegooid om er samen afscheid van te nemen en zodat hij ook zou zien dat ze nu echt weg waren.
We waren best trots op ‘m dat ie het toch goed deed. Het is begrijpelijk dat ie na 3 jaar voor het slapen gaan een fles te hebben gekregen….. je er toch even moeite mee hebt dat het nu ineens niet meer is…. en dat mag uiteraard ook.  We waren dan ook zeker niet streng maar probeerde begripvol te zijn en hebben ook een paar keer bij hem gekeken toen hij verdriet had. Uitgelegd dat hij nu een grote jongen was en bijna 3 jaartjes en dat hij nu zonder fles moest leren slapen. Zijn neefjes waren nog klein en die kregen nog wel een fles maar Thijs was de grote neef en al een grote jongen… enz. enz.
De tweede avond probeerde hij het nog wel om om een fles te vragen maar toen we hem er weer even aan herinnerde ging ie toch nog even piepen maar dit was al weer gauw over en ging toch maar slapen.
En vanaf dat moment was het dus eigenlijk in 2 dagen gepiept…. hij was in 2 dagen van de fles die hij 3 jaar lang had gekoesterd. 

22 juli was het dan zo ver. Thijs werd 3 jaar. Al een hele kerel hoor..
Van ons had hij op zijn verjaardag zelf (woensdag) een Thomas de Stoomlocomotiefkoffer gekregen waar hij al zijn treinen weer in kon doen. Ook had Thomas nog 3 treinen voor de verzameling gekocht…
Het weekend erop hebben we het gevierd en was het gezellig druk.  Allemaal cadeautjes en gezelligheid.

Jammer genoeg was het toch niet met helemaal de juiste sfeer… Een dag na Thijs zijn verjaardag (de 23e) was opa overleden.
Hij zou de dinsdag erop begraven worden dus het weekend zat net tussen die 2 momenten in. Maar ja, je kan moeilijk zeggen dat je het niet gaat vieren, dus hebben we het maar wel gewoon gedaan. Dat ventje snapt er anders ook niks van.
Dus dat was wel even een aparte gewaarwording. Thijs viert zijn verjaardag en opaopa gaat dood (opaopa was het voor Thijs omdat het zijn overgrootvader was)

Scroll naar boven

Leave a Reply