Archive for juni, 2011

Thijs waterpokken en alweer bijna jarig

zondag, juni 19th, 2011

Nou… het schrijven wordt steeds minder naarmate hij ouder wordt.
Maar hier ben ik weer hoor met wat nieuwe ontwikkelingen van ons binkie.
Maandag hebben we het laatste 10-minuten gesprekje voor dit schooljaar. Hier krijgen we ook te horen of Thijs over gaat naar groep 2 of niet.
Nu voorzie ik geen problemen en ik verwacht eigenlijk dat hij gewoon over gaat hoor.
Anders hadden we het al wel eerder gehoord.
Hij vind het leuk op school, doet goed zijn best en ligt lekker in de groep. Hij kan zijn eigen naam al schrijven en is al langzaamaan bezig met beginnen om te leren schrijven en de letters te leren kennen.

Ons vriendje wordt ook alweer bijna 5 jaar. Soms sta ik me er over te verbazen hoe snel een kind zich ontwikkeld. Ik bedoel…. ruim 4 jaar en al in staat zijn om je onder de tafel te krijgen van het lachen door een opmerking of door wat hij doet. En dan heb ik het nog niet over de discussies die hij soms wil voeren door een paar keer achter elkaar zijn kont tegen de krib te gooien en dat hij toch zijn mening wil doordrijven.
Tot op zekere hoogte kan dit ook wel bij ons, maar op een gegeven moment moet het klaar zijn. Maar gewoon het idee dat ze op zo’n jonge leeftijd al zo wijs willen zijn.
Ik kan me dat nog wel van mijn jeugd herinneren. Overal met m’n neus bij staan en mee willen praten want dan kom je intelligent over en lijk je een stuk ouder dan je werkelijk bent.
Eigenlijk geen idee waarom de mens dit wil, maar het blijkt wel… dat dit al zeer vroeg begint.  Ik heb een neefje die is nu 2,5 jaar en heeft die trekjes ook al.

Nog een paar weken en Thijs wordt alweer 5 jaar. Gelukkig wordt het wel steeds minder dat ik dan op die dag terugkijk naar toen hij net was geboren. In het begin heb ik daar veel moeite mee gehad dat hij geen baby meer was, maar al wat zelfstandiger werd.
Nu hij op school zit, komen we ook in de tijd van kinderfeestjes. Ga maar eens bedenken wat je moet gaan doen met een groep van die gasten.
Uiteindelijk heb ik besloten dat het Ballorig in Roosendaal wordt. Als het regent zitten we droog en mocht het warm zijn, dan trekken we ze gewoon wat kleren uit en die kids hebben dat vaak toch niet in de gaten dat het warm is.
De uitnodigingen liggen ook al klaar om aan de genodigden gegeven te worden dus dat moet goed gaan komen.
Ik heb zijn geboorte overigens niet goed gepland, want hij is jarig in de zomervakantie. De eerste 4 jaar was dat niet zo’n probleem, maar nu de kinderfeestjes eraan zitten te komen is het wel wat lastiger.
We doen het dus maar vlak voor de vakantie en voor die kids maakt het niet uit wanneer het gebeurd.
Nog even vragen wanneer hij op school kan trakteren en dan hebben we alles wel geregeld.

Op dit moment zit meneer met de waterpokken te kampen. Het begon eigenlijk al op dinsdag 14 juni. Hij zat ’s avonds allemaal maar te jeuken bij zijn linkeroog, maar we zagen niks. En op woensdag kwam hij uit bed met een paar bultjes in zijn gezicht. Ik hoor me nog zeggen:’ Nou Thijs, volgens mij heb je een mug op je kamer…. je hebt allemaal muggebultjes in je gezicht. Die zullen we vanavond eens gaan vangen’
We zouden die middag bij opa en oma gaan lunchen en ik zag dat het ook wat in zijn hals zat en bekeek zijn buik en toen ik zijn rug zag, wist ik dat dit geen muggebulten waren.
Maar goed… wat was het dan wel. Mazelen ? waterpokken ?  Ik wist het niet en ging me toch een beetje druk maken. Mijn ouders zeiden dat dit niet hoefde en het gewoon een kinderziekte was.
Ik belde die middag toch maar even de huisarts en legde het uit…. ze zei meteen dat het de waterpokken waren en dat het heerste.
Haar advies was om em in bad te doen met een washand gevuld met havermout. En ik denk dat het inderdaad heeft geholpen. We hebben dit 2 avonden gedaan en de 3e avond heb ik voor het slapen Zwitsal talkpoeder op zijn rug (hier zaten de meeste) gedaan met het idee dat dit het vocht uit de blaasjes zou ontrekken en ik had de volgende dag al het idee dat dit al wat had geholpen. De volgende avond ook nog even gedaan en inmiddels zitten er korstjes op en zijn ze dus niet meer vochtig.
Maandag kan hij wel weer naar school heb ik besloten, aangezien het vocht besmettelijk is en dit er dus niet meer is.
Dus nu heeft hij volgens mij pas voor het eerst een kinderziekte gehad. Nu hij op school zit zal het ook wel wat sneller gaan. Er waren namelijk nog een paar kindjes die het hadden hoorde ik van de juf toen ik had gebeld dat Thijs het had.

Ik zal waarschijnlijk na zijn verjaardag wel weer een blogje schrijven. Het moet natuurlijk wel vastgelegd worden wat hij dan weer allemaal heeft gekregen… hehehe.

groetjes en tot de volgende blog.