Archive for juni, 2010

(bijna) zinderlijk en al bijna 4

woensdag, juni 23rd, 2010

Hier is weer een blogje van Thijs.
Vandaag is de 2e dag dat hij zonder luier de dag door is gekomen. Ben daar heel blij mee. Ik zie dan toch weer een lichtpuntje wat betreft de zindelijkheid.
We hebben maandag een gesprek gehad voor school en toen had ik het toch nog even aangekaart. Hier werd gezegd dat als het toch nog structueel zou voorkomen dat hij het in een luier zou doen, dat er wordt aangeraden om hem nog thuis te houden tot dat hij wel zindelijk is.
En het lijkt wel of hij dat heeft begrepen. Maandagavond heeft hij voor het eerst bewust op de wc gepoept. Gisteren trok hij na de ochtendplas zelf een onderbroek aan en heeft alleen tijdens de boodschappen bij de Jumbo een plas ongelukje gehad. Hij was het zich goed bewust en kneep het van onder dicht en toen we thuis kwamen, heeft hij uitgeplast op de wc en daarna kwam er nog gelijk een grote boodschap achteraan. Dus hoppa…. hij had weer een magneetje verdient. En bij 6 magneetjes krijgt hij weer een cadeautje. Van het weekend heb ik voor hem ook een cadeautje gekocht wat hij ook erg leuk vind.
En aangezien hij vandaag nog steeds dezelfde onderbroek aan heeft die hij vanochtend aan had gedaan, betekent dat hij vandaag zelfs nog geen ongelukje heeft gehad, dus ik ben zeker trots op hem.
We laten het ook wel merken dat we trots op hem zijn en het heel goed van hem vinden.

Verder wordt hij over een paar weken al weer 4 jaar en gaat hij na de vakantie dus ook naar school.  
We zijn maandag dan op gesprek geweest en in de kleutergroepen wezen kijken. Hij vond dit weer wat minder geslaagd en het kwam toch wel dichtbij zo. Het was wel leuk om al kindjes te zien die ook bij hem in de groep zaten op de Opvang.

Verder heeft hij wel grappige dingen waarom je je soms rot lacht.
Zo zei hij laatst uit het niets: “iemand die voorin het vliegtuig zit, die is een pineut”  dus ik moest gelijk lachen en bleef lachen. Hij bedoelde dus dat dat een piloot was.
Verder gaat hij steeds meer dingen zelfstandig doen. Van de week zijn we aan het oefenen gegaan wat betreft het tanden poetsen, maar dit gaat nog wel langzaam hoor. Eerst eet hij de tandpasta op die op de borstel zit en daarna gaat ie pas poetsen. Aankleden gaat ook geheel zelfstandig, alleen zijn sokken zijn nog een probleem, maar dat komt ook wel goed.
Hij is ook heel erg van het stoeien en wild doen. Vind ik op mijn beurt niet altijd even prettig, maar vooral met Thomas kan hij dat doen natuurlijk. Gaat er soms hard aan toe hoor.
En gek doen en aandacht vragen door zichzelf zogenaamd tegen zijn hoofd aan te slaan en dan op de grond te vallen is ook in op dit moment. Ik schenk er maar niet teveel aandacht aan.

Nou, tot zover weer deze blog. Wellicht weer meer nieuws na zijn verjaardag.

groetjessss