Archive for februari, 2009

Weer een bericht

donderdag, februari 5th, 2009

Hallo…hier ben ik weer even.

Ik zit op het moment op mijn werk en heb pauze dus kan ik gauw even wat schrijven.
Ondertussen zitten we al weer een paar weekjes in het nieuwe huis en het bevalt goed moet ik zeggen. Thijs heeft beneden lekker de ruimte en boven hebben we een grotere badkamer en een zolder waar ik de was doe. We moeten er nog wel even aan wennen dat de vriezer ook boven op zolder staat want we moeten nu wel steeds naar boven… hehehe. Maar dat is goed voor de kuitjes zullen we maar denken.

Ondertussen ben ik nu aan mijn vierde week op mijn nieuwe werk bezig. 5 januari jl. ben ik begonnen als archiefmedewerker en administratief medewerker op de afdeling Sociale Zaken bij Gemeente Steenbergen.
En het fijne is dat ik dus letterlijk naar mijn werk kan lopen omdat het gemeentehuis aan het begin van de straat staat.
Ik moet nog wel wennen aan de lange dagen. Ook al gaan ze ontzettend snel… ik merk toch dat ik ’s avonds wel moe ben en ik ook eerder naar bed wil. Ook het huishouden gaat nu even anders want dit kan nu alleen in de avonduren en in het weekend natuurlijk. Oh wacht… de vrijdagmiddag ben ik ook standaard vrij want dan is het Gemeentehuis gesloten.
Ik vind het echt heel gaaf… ook financieel ga ik er natuurlijk op vooruit omdat ik nu 36 uur werk en mijn uurloon op dit moment op 2 euro na het dubbele is van wat ik bij mijn vorige werk verdiende.
Ik werk op dit moment via uitzendbasis, maar ik zal er wel op achteruit gaan als ik eventueel voor vast zal worden aangenomen. Maar dan nog.  Het is fijn om te weten dat ik nu wel iedere maand geld opzij kan leggen om te sparen.
Thijs gaat per maart ook voor nog een dag extra naar de opvang omdat het toch teveel wordt voor pa en ma om iedere week op Thijs te passen. En ik moet nu echt zekerheid hebben dat ik natuurlijk opvang heb voor Thijs. Ik kan nu zeker in het begin niet zomaar vrij nemen.

Thijs vindt het ook fijn in het nieuwe huis. Hij heeft het nog steeds over ‘ nieuw huis’ en beseft denk ik nog niet helemaal dat we daar nu wonen ofzo. Of hij heeft het gewoon een naam gegeven.
Hij is in ieder geval al aardig gewend. Hij kan beneden nu lekker rennen en ’s avonds na het eten rennen we wel eens rondjes rond de tafels voor de broodnodige conditie.
Ook is het fijn dat we nu een bad hebben. Dat vind ie wel leuk om in het water te spetteren.
Thomas heeft het afgelopen weekend een aantal spijlen bij het voeteneind van zijn bedje verwijderd zodat hij er nu zelf in en uit kan kruipen. Erin kruipen doet ie wel, maar eruit heeft ie nog niet helemaal door denk ik. Hij blijft nog steeds liggen wachten tot we hem eruit komen halen. Ik denk dat ik van het weekend tegen hem ga roepen dat hij zelf naar ons toe kan komen lopen. Misschien krijgen we daar wel spijt van, maar een beetje zelfstandigheid moet er langzaam aan wel in gaan komen. Het geeft hem zelf ook meer vrijheid en ons ook.

Maar goed… dit was het weer even in een notendop… ik ga hier weer even wat doen en zodra we weer internet thuis hebben zal ik me weer melden. (misschien nog eerder maar dan vanaf mijn werk)

de groeten.