Archive for december, 2008

verhuizen

vrijdag, december 26th, 2008

Morgen is het dan zo ver. Dan gaan we echt over.
Vandaag nog een hoop gedaan waaronder het waterbed verhuisd en weer opgezet op het nieuwe adres. Thomas is nu de kledingkasten uit elkaar aan het halen en ik ga zo weer piepers jassen voor de laatste keer friet te eten in ons oude huisje.
Thijs is op het moment bij Theo en Lenie dus kunnen wij hier nog onze dingen doen. Het huis wordt wel steeds leger hoor.
Heb het eigenlijk te druk om het echt te beseffen dat we alles gaan verlaten hier. In het begin voordat het zo ver was kon ik er nog wel eens om huilen dat we de buren gingen verlaten enz. Ik vond het zelfs zielig voor de katten die hun burenvriendjes moeten missen. Maar het is wel leuk dat ze bij het nieuwe huis waarschijnlijk wel een heel nieuw gebied hebben om te ontdekken en hun territorium uit te zetten omdat er daar denk ik weinig katten nog zullen zijn. Dus dat is wel weer leuk en spannend voor ze.
Op het moment zitten ze in pension zodat voor hun het verhuizen wat soepeler gaat verlopen. Straks komen ze gewoon weer thuis, maar dan in het nieuwe huis. Ben van plan de eerste tijd de deur naar de gang open te laten zodat ze heel het huis kunnen verkennen. Kunnen ze ook hun ei kwijt door de trappen op en af te rennen omdat ik ze zeker de eerste week niet naar buiten wil doen. Eerst maar eens wennen aan hun nieuwe huis.

En als klap op de vuurpijl zijn we oom, tante en neef geworden in de kerstnacht van Koen. Wel heel speciaal want Paul zijn vader schijnt ook eerste kerstdag jarig te zijn geweest. Hebben het zelfs te druk om voor de 2e keer te kijken. Hebben hem 2e kerstdag gezien toen ze weer thuis waren. Sas is in het ziekenhuis bevallen en verlost met de vacuumpomp. Dat was weer een tegenvallen, maar Koen lag verkeerd met zijn hoofd en ze had gewoon hulp nodig. Ja, dan is het zo. Maar ze zei schijnbaar gelijk dat er zeker meer zouden komen toen hij nog maar net op d’r buik lag. Ik vind het knap hoor.
 

zondag, december 7th, 2008

Zo… hier zijn we weer.
Even een berichtje voor dat we gaan verhuizen. 12 December krijgen we de sleutel van het nieuwe huis. Het wordt aanpoten omdat we een deadline hebben.  We moeten namelijk proberen om er het eerste weekend van het nieuwe jaar in te zitten omdat Thomas 4 januari voor 2 weken vertrekt naar Tsjechie voor zijn werk. En ik heb geen zin om alleen te verhuizen. Is toch fijn als je dat nog even met z’n allen kunt doen.
Helaas ontkomen we er niet aan dat Thijs ook de spanningen van ons voelt. Hij wordt sneller boos en begint eerder te huilen als er niets bijzonders aan de hand is dan dat hij voorheen deed.
We proberen zo goed mogelijk uit te leggen en hem erbij te betrekken met wat er aan de hand is. Hij ziet natuurlijk overal dozen staan en papa en mama zijn soms ook druk bezig.  Gelukkig werkt het (nog) niet uit op zijn eten en slapen en blijft dat nog wel normaal.
Maar wat toch opvalt is dat hij eerder op begint te spelen en dat het er soms op lijkt dat hij wel eens grote monden geeft. We corrigeren dat natuurlijk wel door er even wat van te zeggen, maar letten wel op dat we niet teveel op z’n huid zitten.

Jaja… het is allemaal spannend en ik hoop dat we het gaan redden. Gelukkig hoeven we niet veel te verven. Alleen de muren moeten worden geverfd. Dan moet de keuken worden geplaatst en het laminaat gelegd. De ombouw voor het bad kan altijd later nog wel. Maar dat moet ook nog wel gebeuren.

Maar ik ga hier weer eens wat doen dus ik ga jullie weer groeten.