Archive for oktober, 2008

Op vakantie geweest.

zondag, oktober 5th, 2008

Ziezo…. we hebben onze vakantie er weer op zitten.

We zijn in week 37 een midweek naar Landalpark Lommerbergen in Limburg geweest met mijn zus en gezin. Was gezellig hoor. Lekker wezen zwemmen met die kleine mannen.
Thijs had het ook goed naar zijn zin. Lekker veel gerend (en gevallen) en gegleden en gezommen in het zwembad.

het-huisje-vanuit-de-tuin.bmp

Wij kwamen maandag eerder aan dan Natas, Daan en Sil omdat we eerst nog wilde zwemmen. Als je pas vanaf 15.00 uur het huisje in kan dan is dat zonde van je dag want dan is hij al bijna weer om.
En je doet je best hoor, maar het duurt altijd even voordat je al je troep hebt opgeruimd en een plekje hebt gegeven.

nog-niet-alles-uitgepakt.bmp

Maar goed, wij waren dus alvast wezen inchecken en naar het zwembad gegaan. Thijs vond het al snel leuk en was niet weg te slaan bij het glijbaantje in het peuterbad. 

thijs-klaar-om-te-glijden.bmp  thijs-glijden.bmp  thijs-bij-glijbaantje.bmp

Hij had zo’n drijfvestje aan van het zwembad zelf en we wilden ook de armbandjes om doen, maar dat vond hij niks dus hielden we het eerst alleen bij het vestje.

Rond half 4 waren de rest van de vakantiegangers aangekomen en zaten wij inmiddels al in het huisje. De vakantie kon nu echt beginnen.
Diezelfde middag zijn Natas en ik nog even naar het plaatsje Beesel gegaan voor de boodschappen voor het avondeten en de volgende dag zouden we dan de grotere boodschappen gaan doen. De eerste avond hebben we pasta gegeten.

De volgende ochtend hebben we de grote boodschappen gedaan in uhhh , dat weet ik niet eens meer :( 
’s middags zijn we met z’n allen naar het zwembad gegaan. Voor Sil was het een primeur en eerste keer dat hij in zo’n groot bad was.

natas-en-sil-in-peuterbad.bmp  sil-in-zwemband-in-golfslagbad.bmp

Eerst veilig bij mama de boel verkennen en eens zien wat het toch allemaal was met al die herrie en spelende kinderen om hem heen. Al snel wilde papa en mama het zwembandje uitproberen die ze voor Sil hadden gekocht.
Helaas bleek deze toch nog wat te groot en Sil zat er niet echt goed in. Hij zakte steeds onderuit en zat niet lekker.
Gelukkig hadden wij die van Thijs nog bij ons en hebben die toen maar ingeschakeld. Hierin zat ie gelukkig wat beter en kon hij lekker ronddobberen in het zwembad en wat om zich heen kijken.
Na zo’n 20 minuten was Sil het eigenlijk wel weer beu en begon hij moe te worden. Hij scheen ineens een keel op te zetten toen ze in het binnen/buitenbad zaten en zijn er toen maar uit gegaan.
Hierna heeft Sil nog even op schoot bij papa op veilige afstand de boel zitten verkennen waarna hij vredig in slaap viel.

sil-bij-papa-op-schoot-in-zwembad.bmp

Dinsdag was Natas jarig “Lang zal ze leven, Lang zal ze leven, Lang zal ze leven in de gloriaaaa”  Ze is alweer 28 jaar geworden (ouwe muts, hahaha)
Maar goed, dat zou ik dus bijna vergeten te vertellen… toen we dus in het huisje aankwamen was het versierd met slingers en ballonnen en stond er een slagroomtaart in de koelkast. Was wel erg leuk. Dit hadden we namelijk erbij besteld toen we hadden gereserveerd

Natas en Daan wilden nog een dag gaan museumhoppen. Maar helaas ging dit niet door. Omdat er kermis was in het dorp waar we de boodschappen ook deden. Maar goed, hierdoor was het VVV-kantoor dus net weer gesloten op de momenten dat ze informatie wilde vragen over musea.

Woensdag zijn we het grootste gedeelte van de dag thuisgeweest en zijn we aan het shuttelen gegaan.
Eerst gingen Natas en Daan aan de slag. Ging op zich goed ondanks dat de shuttle niet lang in de lucht bleef.
Toen was Natas het beu en ging ik voor haar in de plaats. Thomas lag het eens vanuit zijn luie tuinstoel te bekijken en maakte de broodnodige opmerkingen zoals alleen Thomas dat kan. Na een kwartier had ik het ook wel weer gezien en toen ging Thomas met Daan spelen. We hebben ons krom gelachen. Op een gegeven moment sloeg Thomas een beetje achterlijk tegen de shuttle en die vloog in een boom.
Gelukkig kreeg hij er hem weer uit door met een stok te gooien.

shuttle-in-boom.bmp

Donderdags zijn Natas en Daan weggeweest voor kleren voor Sil in Roermond.
Wij zijn die middag nog een stukje wezen wandelen in het bos en daarna langs de kinderboerderij gegaan waar Thijs geitjes heeft geaaid en de kippen ook wel interessant vond.

thijs-met-geitje.bmp   thijs-aait-geitje.bmp

Ook waren er hangbuikzwijntjes die zijn tante Saskia ook erg leuk vind.

hangbuikzwijntje.bmp

Thijs vond de schapen ook wel leuk en stond ze te begluren vanachter een hekje.

thijs-kijkt-naar-de-schapen.bmp

En toen was het weer vrijdagochtend…. alles weer inpakken en met gemengde gevoelens ontbijten.
Het regende dat het goot tijdens het inpakken van de auto’s . Aan de ene kant gelukkig dat het nu pas zo ging regenen, maar echt leuk was het niet om zo weg te gaan.
Dit was weer de eerste vakantie sinds mijn hartdiagnose dat ik me goed en lekker heb gevoeld en dat ik weer heb kunnen genieten van een vakantie. Ik had nu in ieder geval weer een gevoel van heimwee en dat ik het jammer vond dat we weer naar huis gingen.  De voorgaande keren kon het me niet snel genoeg zijn en zou ik bij wijze van spreken al een paar dagen eerder naar huis gegaan willen zijn.

Dus al met al een goede vakantie.