Archive for juli, 2008

Hoera… Thijs is 2 jaar !

maandag, juli 28th, 2008

Nou mensen, vandaag was het dan zover hoor… Thijs werd 2 jaar.
Kwam wel leuk uit dat het viel op een dag dat ie naar de opvang ging en ik had hem vanochtend ook gewoon gebracht. Presentjes meegenomen voor de kids.

Hij vond het toch wel een beetje raar om zo in de belangstelling te staan… hij had het natuurlijk al wel eerder gezien bij andere kindjes die jarig waren, maar nu was hij het zelf en dat was toch een beetje vreemd.
Maar hij liet het volgens een van de leidsters maar over zich heen komen en het was toch wel leuk.
Ook de kaarsjes uitblazen ging goed…. waarschijnlijk hebben ze toch wel geholpen want zo hard blaast ie niet… hehehe.

Vandaag van ons ook al een cadeau gekregen…. een knuffel babychimpansee die geluiden kan maken en bewegen.
Maar hij moest er nog niet veel van hebben hoor… ik dacht al wel dat ie er wat bang voor zou zijn. Maar dat komt vanzelf wel. Hij heeft hem heel even aan durven raken toenĀ  hij hem wat opzij wilde duwen, maar toen bedacht ie zich toch maar weer.
En dan van het weekend is het echt feest… zal lekker druk wezen en zoals altijd zal alles wel weer tegelijk komen rond dezelfde tijd. Staan gewoon op de hoek van de straat te wachten ofzo en dan spreken ze af dat ze om beurten binnen komen met een minuut tussenpoze ofzo… hahaha. Maar goed… is wel gezellig hoor.
Dus van het weekend (of na het weekend) zal ik zeker weer schrijven hoe het dan is geweest en wat ie allemaal heeft gehad.

Tot dan…

Toch niet het laatste bericht

maandag, juli 21st, 2008

Ook al is Thijs morgen jarig… ik kon het toch niet laten om nog even de laatste ontwikkelingen neer te zetten.
Vooral met het praten gaat Thijs snel vooruit. Hij begrijpt nu weer meer dingen dan eerst.
Hij gebruikt nu ook bewust zinnen om dingen duidelijk te maken en zegt ook vaker ‘ja’ op een vraag. Dus wordt het ja en nee nu wat meer verdeelt.
Hij zegt het nu ook als ie dus iets niet lekker vind of denkt te vinden. Zo blijft het een paar maanden op het zelfde niveau hangen en dan zie je ineens weer een vooruitgang in de zaak…. erg leuk om te zien en mee te maken allemaal.
Ook omdat ie nu meer met ja antwoord lijkt hij gelijk een stuk ouder en wijzer. Dan denk ik… jeetje, hij is nog geen 2 jaar oud. Ik heb ook geen idee hoe goed ze gemiddeld zouden moeten praten rond de 2e jaar.
Hij begrijpt ook gewoon al best veel… vanochtend had hij een beetje een vieze toet en ik zei dat ik die even wilde afpoetsen. Dus ik vroeg of hij de poetsdoekjes uit de luiertas wilde geven. Dus ik wees naar de tas en hij deed zelf de rits open en het pak met doekjes kwam netjes tevoorschijn en hij gaf het aan mij.
Nu wilde hij dan niet meteen dat zijn gezicht werd gepoetst, maar toen ik zei dat ie dan weer een knappe jongen zou zijn en dat hij dan weer de blits zou maken bij de meisjes en de juffen van de opvang, liet hij het toch wel toe.
Ik vind dat best knap dat ie dat dan toch begrijpt.
In het vorige stuk heb ik dan geschreven hoe ik er over denk wat betreft het praten en dingen uitleggen aan je kind, maar dat bleek vanochtend dus ook maar weer.
En hij kan ook goed onthouden. Vanochtend wilde hij al naar Thomas de stoomlocomotief kijken, maar hij moest dus naar de opvang. Toen zei ik dus dat ie mocht kijken als hij ’s middags weer thuis zou zijn. Hij probeerde het nog wel voor elkaar te krijgen door het lief te vragen, maar ik hield voet bij stuk en zei dan weer dat ie mocht kijken als ie na de opvang weer thuis zou zijn.
Ik vind het gewoon leuk en fijn om te zien hoe het werkt… je krijgt gewoon veel meer terug van je kind zonder dat ie zit te mokken en te morren. Duidelijkheid is voor een kind gewoon heel belangrijk…. duidelijkheid en consequent zijn. Ik weet niet of het er specifiek aan ligt dat we veel praten en dingen uitleggen, maar hij heeft bijv. ook nooit echte driftbuien gehad. Dat is misschien ook per kind verschillend, maar toch denk ik wel dat het er mee te maken hebt hoe je met je kind omgaat.
En tuurlijk zijn wij ook niet altijd consequent want er kunnen ook dingen veranderen of je zegt eerst nee maar bedenkt je dan dat het gezien de situatie bijvoorbeeld toch wel ja kan zijn en dan wil je het hem dan toch niet onthouden.

Verder lijkt het erop dat ie wat slaapproblemen heeft. Gisteravond een paar keer gehuild… flesje gegeven en bij de 2e keer huilen heb ik 10 minuten met hem op de schommelstoel gezeten… Daarna lag hij nog wat te piepen en toen heb ik het nachtlampje erin gedaan… daarna was het stil en werd hij vanochtend pas rond kwart voor 8 wakker.
Net ben ik ook nog wezen kijken toen hij aan het huilen was…. hij heeft nog een flesje melk naar binnen gewerkt en we horen hem nu nog vrolijk babbelen over de babyfoon.
Hij wilde ook niet dat de deur dicht ging dus die staat nu dus open om eventuele panieksituaties te voorkomen.
Het schijnt dat rond de 2e jaar de fantasiewereld gaat beginnen en dat je hier wel serieus mee om moet gaan omdat het voor het kind wel serieus is.

Maar goed… we zien wel hoe het allemaal loopt…. Morgen is zijn 2e verjaardag en willen hem dan ook alvast een cadeau geven… aankomend weekend zijn de feesten pas echt…. Zaterdag voor familie en zondag voor buren en vrienden, dus het wordt weer een druk weekend. Maar goed…. anders kan ik ze niet bergen.. hahaha.

De groetjes maar weer.

Het gaat z’n gangetje.

zondag, juli 13th, 2008

Dit is waarschijnlijk het laatste bericht wat ik ga schrijven voor dat Thijs zijn tweede verjaardag gaat vieren.
We zijn afgelopen zaterdag naar Diergaarde Blijdorp geweest en hebben mooie en leuke beestjes gezien. Het begon al goed in het Oceanium… hier keek hij zijn ogen uit bij al die vissen die hij voorbij zag zwemmen.
Was erg leuk om hem zo te zien genieten. Hij wist ook bepaalde dieren op te noemen zoals olifant… of zoals hij zegt:”oliwant” en giraf (dit zegt ie wel goed)… Het was een leuke maar vermoeiende dag en op de terugweg in de auto was ie dan ook snel vertrokken naar dromenland.

Vandaag liep ie ineens met de sloffen van Thomas door de kamer te banjeren. Dit moest ik toch echt even op vastleggen op film hoor. (kan je bekijken onder Video’s)
Tja… verder zijn er niet echt nieuwe dingen opgevallen.
Als hij op de dag wil slapen dan doet hij dit op de bank met een dekentje over zich heen. Hij gaat nu zeker sinds 2 weken op de dag niet meer naar bed.
We hebben hier voor gekozen omdat als hij maar een half uur of een uurtje sliep op de dag, dan kwam hij ’s avonds veel moeilijker in slaap en lag hij nog zeker anderhalf uur te feesten.
En we hebben veel voor hem over, maar behalve dat we ouders zijn, zijn we natuurlijk ook nog echtgenoten en willen we ook wat tijd met elkaar door brengen op wat voor manier dan ook.
Maar dit is op zich wel een goeie oplossing. Hij geeft nu ook zelf goed aan als hij een dutje wil doen en gaat dan op de bank liggen. Dus dan kan hij toch nog wat slapen als hij daar behoefte aan heeft.
En het gaat nu ’s avonds ook stukken beter en hij slaapt ’s ochtends wat langer door. Hij gaat nu wel wat eerder naar bed toe dan normaal. Na het eten is het kaarsje toch wel ver opgebrand voor die dag.
Ik moet wel zeggen dat ik het niet had gedacht dat hij zo snel al niet meer op de dag zou slapen. Maar goed, er zijn wakkere kinderen en kinderen die wel behoefte hebben aan meer slaap natuurlijk.

Nog anderhalve week en dan wordt ie alweer 2 jaar. Onze grote kerel.
Wat me opvalt is dat goed proberen te communiceren echt goed helpt. Ik kijk regelmatig naar die opvoedprogramma’s en naar die ene Derek huppeldepup uit Engeland, die babyfluisteraar, maar verrek als het niet waar is, het werkt echt.
Het gaat gewoon stukken relaxter als je gewoon de dingen uitlegt aan je kind, wat je gaat doen, waarom dat je het doet, waarom dat ie iets niet mag enz. Vaak denken we dat ze het toch niet begrijpen, maar ik heb mijn mening daar in ieder geval op herzien. Tuurlijk heeft hij ook wel z’n momenten dat ie ergens geen zin in heeft, maar als je dan uitlegt waarom dat het even moet dan komt ie toch wel naar je toe. Ik vind dat toch mooi om te zien.
Er zijn altijd wel mensen die er niet in geloven en ik geloof ook echt niet alles hoor, maar wat dit betreft moet ik zeggen dat ik zelf nu toch ook zie dat het wel werkt.
Simpelweg praten met je kind… voorheen (en nog wel bij een hoop denk ik) werd er niks aan het kind gevraagd of uitgelegd en werd er zomaar wat gedaan waardoor het kind in de war raakte…. en ja, dan krijg je dus problemen en een communicatiestoring.
Nee… ik vind het goeie programma’s en ik leer er veel van.

Nou… waarschijnlijk zal ik natuurlijk wel weer door gaan na zijn tweede jaar als er iets interessants te melden is, maar zoals ik al eerder schreef… het zal toch steeds minder gaan worden en de periodes ertussen steeds langer.
Tot na zijn tweede verjaardag zou ik zeggen…

Doei doei.