Archive for april, 2008

Geen paniek meer onder de douche !

woensdag, april 16th, 2008

Ik denk dat we het voor elkaar hebben gekregen…. en de eer gaat naar Thomas…
Die is een paar keer met Thijs onder de douche gegaan, is zelf op de grond gaan zitten zodat ie ongeveer even groot is als Thijs en is toen met Thijs gaan spelen met het water en wat speelgoed…. Thijs vind het geweldig om zijn papa nat te gooien met een bekertje die hij dan laat vollopen en vervolgens een zwieper geeft zodat het water over Thomas komt… en Thomas natuurlijk net doen of hij het niet leuk vind en dan hoor je Thijs in de computerkamer gewoon lachen van plezier.
Daarstraks ging hij zelf onder de douche staan en was er dus niks aan de hand….. het heeft een paar maanden geduurd, maar ben blij dat het nu toch vrijwel over is met het doucheprobleem…

Verder sta ik er gewoon van te kijken hoe hij dingen al doet eigenlijk en hoe slim ie soms al is.
Vanochtend gingen we naar me zus en naar ons neefje en ik zocht zijn schoenen… dus ik zeg zo… Thijs, waar zijn je schoenen ?…. vervolgens loopt ie naar het halletje achter en komt terug met zijn schoenen…. dat vond ik echt knap want 3 dagen daarvoor had Thomas die daar uitgetrokken na het wandelen en hij wist dus nog gewoon dat ze daar stonden.
Hij kan ook al een beetje: ‘hou van je’ zeggen en hij zegt tegen iedereen gedag en als je dag zegt aan de telefoon dan zegt hij ‘oudoe’  Tis zo’n knapperd.
Er zijn zoveel dingen die ik zie waarvan ik denk, dat moet ik opschrijven maar dat vergeet ik dan weer he….
En misschien zijn het wel dingen wat gewoon echt bij zijn leeftijd hoort ofzo hoor, maar sta soms gewoon versteld van hem. 

Thijs alweer 20½ maand

vrijdag, april 4th, 2008

Nog een paar maanden en dan is ie alweer 2 jaar oud… wat gaat het toch hard. En een wijsneus dat het al is….
Ik heb van de week eens opgeschreven welke plaatjes hij al kan aanwijzen in zijn boek “Mijn kleine telboek”
Het zijn de volgende: beer, trein, kip/kuiken, boot, bal, auto, blaadjes (bomen), paard, konijn, varken, koe, schaap, vissen, papegaai, bloemen, kip, poezen, eendjes en cadeautjes.
Als hij een varken ziet dan doet ie knorren (voor zo goed als kwaad het lukt dan), bij het zien van een schaap zegt ie bèèè en bij een kip probeert ie toktoktok te zeggen en dan zie je echt dat mondje getuit staan en dan heeft ie zo’n grappig bekkie.

Verder is deze week ons neefje Sil geboren…
Natas heeft het goed gedaan, rond de 12 uur en net als bij mijn bevalling braken ook bij haar als eerste de vliezen en na een half uur kwam de eerste wee. Het was wel heftiger als bij mij want bij haar hebben ze op de buik geduwd en is ze ook ingeknipt…. Maar gelukkig vond ze dat duwen juist fijn en hielp het haar beter. Sil woog 3900 gram en was 53 cm…. Een echt binkie dus.
Hij is woensdag 2 april geboren om 15.57 uur… Toen ze het zo vertelde vond ik het echt heel veel op mijn bevalling lijken joh… was echt leuk om te horen.
We zijn donderdagavond wezen kijken en dan is dat toch wel weer heel erg klein hoor… Vooral als je nu natuurlijk Thijs optilt die nu alweer 14 kilo weegt dan weegt Sil weer niks in vergelijking.
Ik mocht zijn luier even nakijken want we dachten dat ie had gepoept… en hoe ik dan weer zat te priegelen he… echt erg gewoon, hahaha. Zo bang dat je hem pijn doet of een beentje breekt ofzo.
Me kleine poepiedoepieneefje….  Dotje is het hoor.

Tja en verder gaat het gewoon nog steeds goed met Thijs…. Ondanks dat ie vanochtend nog de halve huiskamer heeft ondergespuugd… waar dat nou ineens vandaan kwam…
Ik stond op het punt een kaarsje aan te steken, ik hoor achter me ineens een raar geluid, ik draai me om en zie overgeefsel op de grond liggen… Dus ik loop naar hem toe om hem gerust te stellen en er kwam nog een lading naar buiten op dat zelfde moment.
Dus ik zijn kleertjes uitgetrokken… gelukkig had hij zijn oude pantoffeltjes nog aan dus die heb ik later maar gelijk weggegooit, kleren in de was en de troep op de grond opgeruimd. Ik moet zeggen dat het nu wel meeviel, maar normaal gesproken heb ik liever met poep te maken dan met kots hoor… gadverdamme !…
Hij was wel even van streek, maar dat was al gauw over…. Toen keek hij naar de troep en zei hij: “bah”… dat vond ik wel weer grappig. Maar ik denk dus dat de boterham met paardenrookvlees niet was bevallen.

Verder nog even een strijd gehad omdat hij op een stoel wilde kruipen, zitten, staan en ik dat niet zo’n goed idee vond. En toch elke keer weer terug naar die stoel… Maar na een paar keer wist ie het toch wel en vond ik het tijd worden om maar even een slaapje te gaan doen. Hij was nogal drammerig en zeurderig, dus heb ik een flesje gemaakt en hem rond 11.15 uur even op bed geslingerd…. En hij ligt er nog op het moment… (14.17 uur)

Ik verwacht hem wel weer elk moment eigenlijk en ik heb niet veel meer nieuws meer te vertellen dus ga ik er voor deze keer weer een eind aan brouwen.

Groetjes

vrijdag 4 april