Archive for maart, 2008

Thijs los slapen en wat meer ‘praten’

maandag, maart 10th, 2008
Thijs slaapt sinds een goeie week eindelijk ‘los’ Normaal lag hij dan in een slaapzak en deze lag aan die lussen vast aan de spijlen van zijn bedje. Ik heb in de vorige verslagen uitgelegd waarom dit was.
Nu had hij een week terug overgegeven in zijn bed en het was doorgelekt tot op het matrasovertrek… en uiteraard zal alles nog in de was dus had ik nu even geen spullen én geen schone slaapzak. Dus moest hij tussen de middag maar even zo slapen. Ik had een suède dekentje over het matras heen gelegd zodat hij lekker zacht lag en hij was gewoon gaan slapen. En hij kon nu op zijn buik gaan slapen..
Dus die avond hebben we hem weer gewoon los weggelegd en dit ging goed. Hij werd ’s nachts niet verdwaasd wakker ofzo. En dat resulteerde nu dus dat hij nog steeds los slaapt…. Nu wel zeker in een slaapzak omdat hij door het draaien wel de deken makkelijker van zich af trappelt enz. En anders krijgt hij het koud.
Maar het bevalt hem ook wel gelukkig… kan nu ook lekker op zijn buik liggen wat hij wel prettig vind zo te merken.

Verder zegt hij nu rode of grote auto.. daar zijn we nog niet helemaal over uit. Als hij zijn kroelpopje in bed gooit zegt ie dagdag en als de jassen aan gaan en dan zwaait ie ook met z’n handje.
Ook komt ie regelmatig met zijn boek aangelopen en dan moeten we even de bloemen, koeien, paarden, kippen, schapen, auto’s, boten en nog meer opzoeken een aanwijzen.
Dingen opruimen en bijv. in de prullenbak gooien snapt ie ook als we dat zeggen.
Alles wat ie nu ook doet dan klapt ie 1 of 2 keer in zijn handjes en zegt ie yeeee… met andere woorden… dat heb ik goed gedaan… hehe