Archive for februari, 2008

Thijs lichaamsdelen herkennen

donderdag, februari 21st, 2008
Thijs is weer een stuk vooruit in de ontwikkeling. We zijn nu bezig met te vragen wie bepaalde mensen zijn en die kan ie dan vaak wel goed aanwijzen.
Onderdelen van het lichaam kan hij ook al goed aanwijzen zoals ogen, oren, neus, mond, buik, pielemuis en voet.
Hij begint nu ook steeds meer opstandiger te worden lijkt het wel. Echt soms op zitten spelen als het hem niet zint… het wordt al een baasje hoor.
En ik denk dat er een kies door zit te komen want hij heeft weer van die flinke poepluiers en is de laatste tijd nogal zeurderig.

Verder is er eigenlijk gewoon niet zoveel te melden op het moment.
Hij doet het goed op de opvang en heeft het daar ook goed naar zijn zin. Als je hem dan weer op komt halen dan kijkt ie je aan, begint ie te lachen en gaat zich dan lopen uitsloven. Is wel leuk om te zien. Hij begint dan rond te rennen en te gillen.

Aan en uitkleden helpt hij ook al redelijk goed mee. Hij begint er soms zelf al mee.

Groetjes

Donderdag 21 Februari

Weer wat woordjes erbij.. en zelf kleren uittrekken.

maandag, februari 11th, 2008
Het is alweer een tijd geleden dat ik heb geschreven. Maar dat komt omdat er niet snel weer nieuwe dingen gebeuren en bijkomen. Heb ik al wel vaker vermeld, maar vind het niet zo leuk voor Thijs z’n fans he…. Hehehe
Vorige week viel mij op dat Thijs op zijn manier al probeert ‘volwassen’ te zijn en bij de grote mensen wilt horen. Hoe hij ‘praat’ en zich dan uitdrukt op dat moment.
Ik zie nu ook aan mijn eigen kind hoe snel te tegenwoordig groot en volwassen worden. Niet dat Thijs nu al zo snel gaat, maar je begrijpt wat ik bedoel.
Ik denk dat de kinderen 30 jaar geleden op deze leeftijd nog niet zo wijs waren of zich überhaupt zich zo voordeden.
Ik weet ook niet of het aan ons zelf ligt. Heb namelijk niet het idee dat wij ook heel wijs en volwassen tegen hem doen. Ik heb daar juist een hekel aan omdat ik vind dat een kind van zijn kindertijd moet kunnen genieten. Hij kan nog z’n hele leven bezig zijn met volwassen dingen en met serieus zijn.

Verder hebben we weer wat woordjes geleerd. Hij kan Mikey, hallo, dag zeggen. Het gaat nog wel op z’n chinees soms, maar het begin is er. Ik vind het wel moeilijk om allemaal op te schrijven welke woorden hij al kent. Omdat het al zo gewoon is geworden sta je er niet bij stil en let je er ook niet zo op dus vergeet je het weer op het moment dat je het in je verslag wilt zetten.
Zou het wel op kunnen schrijven op het moment dat hij het zegt natuurlijk. Ik denk dat ik dat maar eens ga doen. (hoog iq he, dat zie je maar weer…. Hahaha)
Tja, wat valt er verder nog te zeggen. Wat het slapen betreft ligt hij nog steeds met zijn slaapzak vast aan de spijlen. We proberen het soms wel eens, maar dan wordt hij op een gegeven moment wakker en dat is hij de ‘weg’ kwijt. Dit is al een paar keer gebeurd. Dan is hij toch een beetje in paniek. Dus zo lang hij het fijn vind, hebben wij er ook geen problemen mee.

Ook probeer ik langzamerhand van de flessen af te gaan. Op de dag krijgt hij nog een flesje melk voor het slapen gaan en ’s avonds. Nu vind ik die voor de avond niet zo’n probleem omdat hij dan lekker de nacht door kan komen, maar die op de dag zijn niet meer nodig. Hij krijgt in ieder geval wel sterke botten zo met al dat calcium.
Ik zal het eens met de wijkverpleegkundige bespreken, die komt binnenkort een huisbezoek doen.

Verder heeft hij al door hoe hij zijn truitje zelf uit moet trekken. Wij moeten dan 1 mouw uitdoen en de rest doet ie dan zelf als hij zin heeft. Vanochtend dus niet bijvoorbeeld, maar het is wel leuk om te zien. Zo ook met zijn jas en sokken. De broek gaat iets lastiger, maar hij weet wel dat hij dan een been op moet tillen zodat wij hem uit kunnen doen.
En dat bedoel ik dus met het snel groot worden. Hij kleed zich nu ook al bijna zelfstandig uit. Ben benieuwd wanneer het tijd is voor het potje. Die moeten we nog steeds kopen ook trouwens.
Ik vind wel dat Thijs met een hoop dingen wel snel is. Ik hoop ook met het zuiver worden.

Tijdje terug samen met m’n zus nog nieuwe kleren en schoenen voor hem gekocht. Dus is ie weer gesteld voor de komende maanden. Kan je toch zien dat ik ook een muts ben hoor. Ik zag leuke schoentjes staan, ik denk… die neem ik mee. Kosten rond de 25 euro, maar de andere waren afgeprijsd dus ik denk, dat kan wel. Normaal vind ik dat best veel geld voor zo’n klein schoentje waar ze maar een paar maanden in kunnen lopen. Maar goed. Kom ik thuis, zie ik dat het Nike’s waren. Dus meneer loopt nu al op merkschoenen terwijl ik altijd heb gezegd dat als hij merkkleding wil als hij groot is dat hij het zelf maar moet kopen…. Hahaha. Komt ie weer goed weg he.
En hij heeft laarzen voor bij tante Saskia. Die kwamen afgelopen weekend al goed van pas bleek wel. Door de paardenstrond en al. Maar is wel leuk om te zien dat ie het daar ook goed naar zijn zin heeft. Hij heeft de tijd van z’n leven daar met die dieren.
Voor het eerst heeft hij bij iemand anders gelogeerd. Eigenlijk heeft hij alleen nog maar bij opa en oma geslapen. Maar het ging wel goed gelukkig. Tante Saskia heeft niet zo goed geslapen omdat ze bang was dat ze iets zou horen. Maar dat krijg je als je de babyfoon naast je hoofd zet he… Maar hij scheen pas rond 8 uur ofzo wakker te zijn geworden. Dat krijgen wij thuis niet voor elkaar hoor. Vanochtend was het 6 uur. Hoe verzint ie het, maar goed, heb hem dan maar op tijd naar de opvang gebracht.

Nou, dit was het  wel voor nu.
Tot later.

maandag 11 februari