Archive for januari, 2008

Thijs anderhalf jaar

dinsdag, januari 22nd, 2008

Vandaag is Thijs al weer anderhalf jaar oud. Wat gaat de tijd toch hard.
Hij eet al goed zelf met een lepeltje hoewel het nog wel een kliederboel wordt iedere keer hoor. Het is natuurlijk de kunst om zoveel mogelijk op je lepeltje te krijgen en dit dan in je mond te stoppen.
Als slab heeft hij dan ook een katoenen luier om zijn nek omdat de normale slabben gewoon te klein zijn… hahaha.

Sinds begin het jaar is hij ook weer doorgestroomd naar de volgende groep bij de Opvang. Hij zit nu bij de dreumesen en heeft het hier ook goed naar zijn zin. Met goed weer lekker buitenspelen, dat is wel wat natuurlijk.
Het is wel een grotere groep waar hij nu in zit omdat ze geloof ik tot hun derde in de groep blijven. Maar inmiddels zijn er bij hun ook alweer wat doorgestroomd dus dan wordt het toch weer wat rustiger.
Hij slaapt nu gemiddeld anderhalf uur op de opvang.
Het 2 keer slapen op de dag is nu ook voorbij. Hij houdt het nu goed vol tot een uur of 12, dan slaapt hij als hij gewoon thuis is makkelijk tot 3 uur en op de opvang dan maar anderhalf uur omdat hier meerdere kindjes op de kamer liggen.

Verder is hij goed bezig met babbelen. Hele verhalen met aanwijzen en al. Hij zal het wel eens uitleggen hoor. Ook gaat hij meer woordjes proberen na te zeggen.
Als je dan samen met hem een boekje zit te bekijken en je benoemd het plaatje dan kijkt hij echt naar je mond om te zien hoe je dat uitspreekt. Ik vind dat best mooi om te zien hoe hij ook echt wilt leren. Maar in de praktijk is het toch allemaal wel wat moeilijker.

Wat zijn tanden en kiezen betreft… hij hoeft alleen nog maar zijn achterste kiezen en dan zijn Thijs zijn mond al vol. Gaat best snel eigenlijk.
Wat er nog niet uit is dat is dat hij nog steeds vast ligt aan zijn slaapzak in bed. Maar het schaadt niet en hij slaapt er lekker mee dus wij vinden het ook wel best.
Morgen ga ik weer nieuwe kleren voor hem kopen. De vorige hadden we in de droger gedaan en die kwamen er een stuk kleiner weer uit dus dat viel weer tegen. Ik wil ook gaan kijken voor nieuwe pantoffeltjes en nieuwe schoenen.
En dan is meneertje weer gesteld voor de komende maanden.
Verder gaat het gewoon goed met hem. Als hij boos is dan laat hij dit merken door met dingen te smijten of hij gaat huilen en zielig doen.
Het wordt al echt een heel ventje. Het is niet mijn kleine babytje meer… is hij natuurlijk al een tijd niet meer, maar het valt nu gewoon op hoe zelfstandig hij nu al is eigenlijk.

Donderdag 22 januari 2008