Archive for december, 2007

Primeur: Thijs eet zelf met lepeltje

zondag, december 23rd, 2007
Ik had het er een paar dagen daarvoor op het forum over dat Thijs nog niet zelf at met een lepel of een vork. Ook dat we daar zelf schuldig aan waren omdat het natuurlijk zo’n kliederboel wordt en ik daar niet zo’n zin in had.
Nu stond er vrijdag nog wat van zijn fruithap over en hij pakte het lepeltje en bracht het naar zijn mond. En het ging nog niet eens zo slecht.
Dat vond ik echt goed om te zien joh. En gisteravond met zijn hapje weer zelf laten eten. Hier en daar een beetje bijsturen als hij er inderdaad mee wil gaan zitten zwaaien, maar over het algemeen doet hij goed zelf eten.
Van de week kregen we post van de thuiszorg dat als Thijs anderhalf jaar oud was, thuis langs zouden komen om te zien in wat voor situatie hij leefde enz.
Er was ook een vragenlijst bij die we in moesten vullen wat betreft zijn ontwikkeling enz. Ben benieuwd.
Zal ik gelijk eens vragen hoe we hem nou het beste kunnen straffen als hij weer ergens aan zit waar hij niet aan mag zitten. Want daar worden we nu toch wel moe van hoor.
Hij zou nu toch moeten weten dat hij het niet mag. Maar toch elke keer weer, ook al heeft ie al een tikje op zijn hand gehad, toch er weer naar terug pakken. Ik snap er niks van. Maar we zullen zien wat ze te zeggen heeft.

Zondag 23 december

Thijs meer zeuren, goed dingen begrijpen

vrijdag, december 14th, 2007
Het valt me echt op dat Thijs al veel dingen begrijpt als je wat aan hem vraagt. Zo hoef ik een lamp aan te wijzen en te zeggen dat ie hem uit of aan moet doen en dan loopt ie dus naar desbetreffende lichtknop die daarbij hoort.
Als ik zeg dat we schoenen aan gaan doen dan loopt ie naar de bank om te gaan zitten en als we z’n jas pakken dan weet ie dat we weg gaan en begint ie al te zwaaien en dagdag te zeggen.¬† ’s Ochtends wordt Thomas ook al uitgezwaaid als hij naar zijn werk gaat.
Hij helpt met de was uit de droger halen, de vaatwasser leegruimen, de boodschappen opruimen, hij gaat met de plumeau aan de zwier, hij kan stofzuigen… kortom… een uitstekende hulp in de huishouding… hehehe.
Tijdens de boodschappen duwt hij ook het wagentje en dat vind ie helemaal geweldig. Je moet dus ook oppassen dat hij alweer niet aan het einde van een gang is want hij blijft dus gewoon doorlopen. Scheelt wel weer in je tijd want de boodschappen gaan een stuk sneller zo…

Het eten gaat weer niet zo heel geweldig. Ze zeiden dat als ze een jaar zijn geworden dat ze dan minder behoefte hebben aan eten, maar dat is inderdaad waar. Dus daarom maak ik me nog niet druk als hij geen trek heeft temeer omdat hij vaak wel trek heeft in lekkere dingen en niet in zijn boterham of warm eten. Zodra hij ook geen chips meer lust of een koekje dan moet ik me zorgen gaan maken.
Maar als hij zijn boterham niet heeft gegeten krijgt hij sowieso niks anders van me. Maar soms doe ik dat om te testen.

Hij is de laatste tijd ook aan het zeuren. Huilen als het even niet naar zijn zin gaat, zielig doen als hij een standje heeft gekregen, maar ondertussen wel dingen blijven doen die niet mogen. Hij leert het echt nog niet om met zijn handen van de spullen af te blijven die op tafel liggen. Ik word er nu toch wel een beetje moe van na driekwart jaar. En dan zeggen ze dat hij nog maar anderhalf jaar is en hij het nog niet snapt… nou, je kan me nog meer vertellen.
Als hij weet welke lichtknop er bij welke lamp hoort en hoe hij de televisie aan moet zetten, dan maak je mij niet wijs dat hij niet weet dat hij van de spullen af moet blijven die op tafel staan of liggen.
Hij is gewoon lekker bezig zijn grenzen te verleggen en uit te proberen. Maar het is soms best vermoeiend.

Maar hij is gelukkig niet altijd ondeugend. Zo kan hij bijvoorbeeld nog steeds lekker spelen in de box. Dat ding staat er nog wel een poosje hoor. Wel handig om het speelgoed in te doen en hij staat niet in de weg.
Maar ik weet nog goed dat hij bij de buurvrouw al heel snel weg was omdat Yvanka er niet meer in wilde.

Maar goed, ik ga hier weer eens naar bed. Morgen weer vroeg dat waarschijnlijk. Dan zal meneertje wel weer wakker zijn om half 7.

De groeten maar weer.

 vrijdag 14 december.