Archive for oktober, 2007

Thijs vaker gek doen en leren buigen.

zondag, oktober 21st, 2007

Vandaag zijn de buren op bezoek geweest voor wat gezelligheid en een spelletje monopoly.
Amber (4 jaar) was er uiteraard ook en was soms lekker met Thijs aan het spelen.
Op een gegeven moment was Amber aan het dansen (jumpen op haar manier) en Thijs stond dat zo eens te bekijken en hij begon ook te dansen.  We hebben in een deuk gelegen. Met z’n koppie aan het draaien, rondjes lopen, stampen met z’n voetjes enz.  Hij kon gewoon niet meer normaal lopen en viel steeds om. Geweldig om te zien. En lachen dat hij zelf ook deed.
’s Avonds lekker frietjes gegeten met z’n allen, dus we hebben wel een gezellige zondag gehad.

Nou heeft mij pa hem ook wat aangeleerd hoor…. Thijs kan een buiging maken. Maar soms is ie wel heel diep en dan slaat hij met z’n handen op de grond.
Dit op de grond slaan heeft hij waarschijnlijk weer overgenomen van een jongetje van de opvang. Dit doet ie schijnbaar als ie boos is, maar Thijs doet het als hij enthousiast is en weer even de gekke 5 minuten heeft.
Van m’n moeder heeft ie ‘uppuppup’ overgenomen. Dit zegt ze vaak als hij iets wil doen wat niet mag. Hij steekt er ook nog net zijn vinger niet bij op…
Hij probeert zoveel na te doen en te zeggen. Ik ben blij dat ie het zo goed doet.

Gisteren nog bij me neef geweest. Weer even gezellig met heel de oude ploeg bij elkaar. Was wel lachen. Thijs hadden we bij me ouders gebracht omdat het best eens laat kon worden en het toch te druk voor hem zou zijn met waarschijnlijk redelijk harde muziek en gepraat. Dus hij had daar toch niet zo lekker kunnen slapen denk ik.
Maar achteraf viel het wel mee en dacht ik eigenlijk zelfs nog dat ie best wel mee had gekund.
De kleine van me zus nog gevoeld…. Was ook wel leuk hoor. Ook al is het nog klein, ze heeft eerder leven gevoeld dan dat ik Thijs voelde. Maar nu is ze ook 2 keer zo dun als ik…. Sterk overdreven misschien, maar het gaat om het idee.
Ze had hem al een paar dagen niet gevoeld en zat nu te twijfelen of het nu d’r darmen waren die zaten te rommelen of toch het kind. Toen vroeg ze of ik even wilde voelen. Ik voelde me bijna zo’n verloskundige… hehehe, was wel grappig.
Maar ik voelde het wel, dus dat was wel leuk

Dit was het weer even.

zondag 21 oktober

Thijs naar bureau geweest, meer dingen nadoen, flauwer worden en nieuwe kleren.

zondag, oktober 14th, 2007

En toen was het alweer een week geleden dat Thijs met Thomas naar het CB is geweest. (wat gaan die weken toch snel voorbij he…pffff)
Maar hij heeft toen zijn laatste prikken gehad voor de komende 2 jaar, dus daar zijn we ook weer even vanaf. Vind ik altijd zo zielig weet je. Ik denk wel eens dat ik er meer moeite mee heb dan hijzelf… hehehe.
Hij woog nu 12.8 kg en was 80 cm lang. Dus gewoon een mooi kereltje voor zijn leeftijd.
Hij zag er goed uit, liep goed en pakte dingen goed aan enz. Dus ze was weer tevreden aldus Thomas.
Ik was er niet bij omdat ik inkopen aan het doen was. Hij was hoognodig toe aan nieuwe kleren van een wat grotere maat.
Uiteraard gewacht op de kinderbijslag want dat is daar natuurlijk voor. Voorlopig kan ie wel weer even vooruit. Iets van 7 broeken en 10 shirts, 9 paar sokken, 2 paar goeie stappers en pantoffels. Tot z’n 10e jaar moet ie het er maar even mee doen…. … geintje.

Verder heb ik geloof ik al eens eerder geschreven dat ie wat ondeugender aan het doen is, maar nu wordt meneer dus soms al chagrijnig als hij iets niet mag of als ie z’n zin niet krijgt.
Dan begint ie dus zielig te jammeren en laat ie zich op de grond zakken in de hoop dat we hem zielig vinden. En boos kijken dat ie ook kan… geweldig om te zien is dat. Moet ik toch wel beetje lachen hoor.
Hij probeert ook echt alles na te doen wat in zijn vermogen ligt.
Zo steekt ie bijv. zijn tong uit en geeft ie nu een handkus.. echt schetig om te zien.
Kiekeboe kan ie ook al spelen. Dan doet ie zijn handjes voor zijn gezicht en dan vragen we waar Thijs is en dan doet ie ze weer voor z’n gezicht weg en verschijnt er een grote glimlach op zijn snuitje.
Hij weet ook dat schoenen aan voeten horen en trekt onze pantoffels bij ons aan de voeten en weer uit.
Als je vraagt of hij een voorwerp wilt pakken en aan je te geven, doet ie dat ook.

Verder is ie een stuk flauwer aan het worden. Hij wil meer kroelen en bij je op schoot zitten. Hij is er dan ook wel weer zo vanaf, maar het gaat om het idee denk ik dat ie weet dat ie bij ons terecht kan of zoiets.

Het eten gaat de laatste paar dagen niet zo geweldig. Gelukkig weet ik dat ze na het eerste jaar minder behoefte kunnen hebben aan eten omdat ze wat minder nodig hebben, dus ik maak me niet druk wat dat betreft.
Zodra hij helemaal niet meer wilt eten is het tijd genoeg om aan de bel te trekken.
Ik heb ook een test om te kijken of hij echt geen trek heeft, of dat hij er alleen geen zin in heeft. Hij krijgt namelijk wel eens een klein bakje van die nibbit staafjes om te snoepen en als hij deze ook niet meer zou willen, dan moet ik me zorgen gaan maken… hahaha.

Verder gaat het nog steeds goed eigenlijk. Het slapen ook enz. Alleen duurt het best wel lang voor hij een besluit neemt of hij nu 2 of 1 keer op de dag gaat slapen. Het komt steeds meer voor dat ie nog maar 1 keer gaat slapen, maar dan komen we ’s avonds vaak weer te vroeg uit voor het mooie om hem dan op bed te leggen voor de nacht. Dus dan is de kans weer groot dat ie om 6 uur klaarwakker is.
Maar als het lukt dan probeer ik hem toch nog vaak 2 keer naar bed te doen op de dag omdat ie dan ook gewoon een stuk vrolijker is vaak.

Op de opvang gaat het ook goed met ‘m. Inmiddels zit ie dan bij de prédreumessen en ik verwacht eigenlijk dat ie redelijk snel over zal gaan naar de dreumesgroepn omdat ie toch al wel goed kan lopen en zichzelf kan redden.
Dat zal ik wel missen dan hoor. Je krijgt toch ook een band met die leidsters natuurlijk. Maar die zie je dan ook niet meer. Misschien nog door de wandelgangen ofzo.
Maar ik neem aan dat de andere leidsters ook heel lief zullen zijn.
Gelukkig blijven de kindjes in principe in hun eigen groepje. Alleen Thijs zal waarschijnlijk een van de eerste zijn die dan weer overgaat omdat hij gewoon heel snel is met lopen en ontwikkelen enz.
In zijn groep zijn er nog genoeg die nog niet los kunnen lopen bijv.
Er is 1 jongetje bij (Sjoerd) die bij ons in de buurt schijnt te wonen. Dat zou dan wel een leuk vriendje kunnen zijn voor Thijs. In de straat zelf heeft hij geloof ik 2 leeftijdsgenootjes. Waaronder ons buurmeisje van 2 huizen verder. En dan verderop woont er een jongetje die ongeveer even oud is als het buurmeisje.

Binnenkort ga ik maar weer de kleren opruimen die hij nu niet meer aanheeft omdat ze alweer te klein zijn. Gelukkig komt dat niet iedere maand voor.
Dus nu gaat maatje 74 en 80 alweer naar zolder en ligt maat 86 in de kast.
Dit is eigenlijk nog niet iets te groot voor het mooie, maar dan kan ie er nog in groeien. Even de broekspijpen en mouwen omvouwen en het zit zo ook goed.

Nou, verder heb ik even geen nieuws meer. Dus tot de volgende keer maar weer.

Dinsdag 9 oktober.