Archive for september, 2007

Meer woordjes geleerd

zaterdag, september 29th, 2007

Thijs heeft er weer wat woorden bijgeleerd waaronder een hele belangrijke….. paardje. Geleerd van tante Saskia.
Ook loopt ie regelmatig met een boek te leuren en hij heeft een boek waar op verschillende bladzijdes auto’s staan en deze weet hij dus ook zo te vinden en dan wijst hij de auto’s aan en zegt ie ‘auto’.  Dat vind ik best knap dat ie daar al zo mee bezig is. Hij is natuurlijk nog geen anderhalf jaar.
En als je soms ziet hoe hij dingen toch probeert te vertellen en uit te leggen….. dan is ie aan het zwaaien met zijn armen en echt op zijn manier iets aan het vertellen. Dan is het wel jammer dat je hem dan meestal niet begrijpt.
Ik denk dat ie niet kan wachten tot hij echt kan praten. Ik trouwens ook niet, want dan begrijp ik hem tenminste en kan je veel beter communiceren. Al is het alleen al dat je dingen beter kan uitleggen waarom hij bepaalde dingen niet mag doen.
Maar dat komt straks vanzelf allemaal.

Vanochtend kreeg ik toch even wat van ‘m hoor. Het begon eerst toen ik in de badkamer bezig was met de was. Staat ie op een gegeven moment met zijn sokken in een natte plek. Dus hup, die sokken uit en nieuwe aan. Toen was ik even in de slaapkamer bezig en ik kom terug in de badkamer, zit ie op zijn gemak met het roostertje te spelen wat in de afvoer moet in de douchecabine. Dus er hing ook al een lekkere rioollucht omdat dat ding eruit was. Handen afgepoetst en maar even buiten de badkamer gehouden.
Daarna tijdens het ontbijt. Ik wilde hem nog een slokje melk geven, maar hij had daar blijkbaar geen trek meer in en slaat dus zo dat bekertje uit mijn handen. Gelukkig zat er niet zoveel meer in, maar het lag wel hier en daar verspreidt. Over de tafel, de vloer en mezelf.
Toen moest ik toch echt even rustig worden en mezelf inhouden hoor. Hij had hierna niet nog iets moeten uitvoeren wat van dien aard was, want dan weet ik niet wat er gebeurd zou zijn.
Dus heb hem toen maar even in de box gezet en zelf geprobeerd weer rustig te worden.
Na een kwartiertje haalde ik hem er weer uit en was er niks meer aan de hand, maar soms kan je het net even niet zo goed hebben als andere keren.

Verder zit ik flink te balen dat het pokkeweer is. Was van plan om even met hem naar de stad te gaan om voor nieuwe kleren en schoenen te kijken. Inmiddels zit ie toch wel aan maatje 86 alweer en nu hij toch goed loopt wordt het ook tijd om wat betere schoentjes te kopen dan die van de Zeeman. Die slijten namelijk nogal snel omdat er natuurlijk geen rubber zooltje onder zit, maar gewoon stof met soort antislip ofzo. Dus dat gaat nu ook niet meer door want vanmiddag moeten Thomas en ik naar een 50-jarige bruiloft en we hebben geen koopzondag dus morgen kan het ook niet.
Dan volgende week maar weer kijken.

Dinsdag moet ie weer naar het consultatiebureau. Thomas gaat in ieder geval mee of hij gaat alleen met Thijs. Hij krijgt namelijk weer zijn prikken en dat kan ik nu echt even niet zien.
Ben al even gestrest genoeg van mezelf ook al gaat het nu weer iets beter lijkt het wel.
En als hij er nu maar 1 kreeg was het minder erg, maar hij krijgt er nu weer 2 en waarschijnlijk weer in zijn armen. Ik vind het gewoon zielig. Ik weet wel dat het goed is om te doen, maar het is niet leuk.
Dus heb ik Thom weer gecharterd om met hem te gaan. Die is daar toch een stuk nuchterder in. Hij zat vorige keer (toen kon ik echt niet want ik moest rond diezelfde tijd bij de cardioloog zijn) gewoon te kijken hoe diep die naald erin ging. Ik zou ter plekke misselijk en zwart voor me ogen worden van narigheid. Nee hoor, echt niet. Heb een hekel aan naalden.
Ben benieuwd hoe zwaar en hoe lang ie nu weer is. Zal wel over de 13 kilo zijn nou.

Met Natas gaat het trouwens ook goed. Is inmiddels alweer 14 weken zwanger en de misselijkheid lijkt wat minder te worden. Ze krijgt al een lief buikje hoor. Echt leuk dat ik ook tante mag worden.
En de andere tante (saskia) gaat vandaag met Paul naar Zuid-Afrika. Naar zijn zus. Ook nog een hele onderneming hoor. Ze blijven 5 weken weg geloof ik. Ben benieuwd.
Zal wel weer heeeel veel foto’s kijken worden als ze terug zijn.

Tot ziens…

Zaterdag 29 september 2007

 

Thijs los lopen !

donderdag, september 20th, 2007

Vanaf vandaag is het officieel…. Thijs loopt !!
Eerst waren het maar een paar pasjes en liet hij zich weer door zijn knietjes zakken of viel hij gewoonweg om, maar vanavond liep hij dus gewoon door het hele huis.
Uiteraard verloor hij zijn evenwicht nog wel eens of liet hij zich bewust door zijn knieën zakken.
Hoe trots kan je zijn als ouders. Dit was echt zo’n gevoel als ik had toen zijn eerst tandje doorkwam. Weer een mijlpaal bereikt.
Verder wil hij ook vaak het laatste woord hebben. Als je hem ergens op wijst dat iets niet mag, dan begint ie op zijn manier al echt te mopperen. Hij heeft zelfs een keer boos naar me gekeken. Toen moest ik toch wel een beetje lachen hoor.
Met eten kan hij zelf de boterham al pakken en dan neemt ie zelf een hap en van een bordje eten ging vanavond ook goed zonder dat het bord ondersteboven werd gehouden. De fles kan hij zelf vasthouden en dan zelf zo drinken.
Hij gaat al zo snel vooruit.
Net las ik op het forum dat een kindje die een paar dagen jonger is dan Thijs nog maar met moeite kan gaan staan in de box. Kruipen doet ze al wel.
Het kan zo’n verschil zijn per kindje en wat ze kunnen op een bepaalde leeftijd.
Wat dat betreft is Thijs best snel en leergierig ook. |
Ik bedoel …. Met 1 jaar en anderhalve week al lopen vind ik best knap hoor.
Ook doet hij al heel snel dingen na. Laatst zat hij op de commode en was ik zijn haar aan het borstelen. Toen gaf ik de borstel aan hem en begon hij zelf (zo goed als kwaad het lukte dan) zijn haar te borstelen. Gisteren deden we samen de eerste 2 zinnen van klap eens in je handjes. Normaal deed hij zijn handen dus niet op zijn ‘bolletje’ maar nu zag hij dat ik het deed en nu deed hij het dus ook.
Van de week zat ik achter de computer en zat hij bij mij op de grond. Hij had mijn telefoon te pakken gekregen en ik hoorde hem wat brabbelen. Dus ik kijk achterom en zie ik hem met dat ding bij zijn oor zitten, net of ie aan het bellen was.
Dat was zo’n grappig gezicht. Toen had ik Thomas gebeld zodat ie met hem kon ‘bellen’. Dat ging uiteraard niet volgens plan, want Thomas nam niet op, maar ik wist niet dat hij nog aan stond (dacht dat ik de telefoon alweer uit had gedaan) en Thijs had dus nog wel wat ‘ingesproken’ op de voicemail. Dat hoorde we ’s avonds toen Thomas zag dat ie een voicemailbericht had. Was echt grappig. 

thijs-op-klompen.jpg

Verder hadden we een tip gekregen tijdens de boodschappen van een vrouwtje dat je ze een geraspte wortel uit de koelkast kunt geven als ze last hebben van de tanden.
Dus ik zo’n ding geraspt en gegeven. Mooi dat ie er niks mee deed. Op een gegeven moment werd ie maar op de grond gegooid.
Later die middag zag ik hem op het aanrecht liggen en gaf ik hem weer om te kijken wat hij er mee zou doen. Maar weer wist ie er geen raad mee….. toen pakte ik hem, nam er een hapje van terwijl hij ernaar zat te kijken. Ik gaf hem vervolgens terug en hij nam nu dus wel een knabbeltje.
Het is bijna te mooi om waar te zijn als je dit leest… maar het is echt waar.
Kortom… hij gaat gewoon weer even heel snel. Dus er zal binnenkort wel weer een tijd komen dat we heel weinig van vooruitgang zien.
Maar dat ie nu gewoon loopt vinden we echt geweldig. Zo trots dat we zijn op hem.
En hij heeft er zelf ook zo’n lol in. Hij ziet ons natuurlijk enthousiast zijn en daar reageert ie vervolgens zelf ook weer op door dan te glimlachen. Je ziet hem zelf ook gewoon genieten.
Het gekke alleen is weer wel…. Dat ie nog gewoon graag in de box speelt.
In het begin is het vaak even jammeren, totdat hij de speeltjes ziet en dan gaat hij gewoon lekker zijn gang.
Ik begrijp niet waar we zo’n geweldig kind aan te danken hebben. Als je soms hoort wat een problemen andere mensen met hun kinderen hebben dan zijn wij echt gezegend met dit ventje.
Hij eet, drinkt en slaapt goed. Hij ontwikkelt goed en is over het algemeen altijd wel vrolijk.
Qua gezondheid zit het volgens mij ook wel goed….. soms vind ik het bijna vervelend om dat allemaal zo te zeggen. Net of dat je dan van die ouders bent die alleen maar hun kind zitten op te hemelen. Maar dat is dus niet zo… sterker nog, ik heb zelfs een hekel aan zulke mensen.
Wat ik vertel zijn dus gewoon de feiten en meer of minder kan ik er niet van maken.
Tuurlijk is hij ook wel eens vervelend en zou ik hem het liefst even achter de verflaag (hebben geen behang) willen plakken. Het is en blijft een kind die toch dingen moet (af)leren en dat kost gewoon tijd, veel liefde en vooral energie. Met hier en daar een beker die wordt opgepakt en omgekieperd zodat je de vloer weer kan schoonmaken.
En dan moeten wij ook wel even zuchten hoor….
Maar ik ben allang blij dat hij gewoon zo goed groeit en ontwikkeld.

Nou, dit was het weer even voor nu.
Tot de volgende keer.

Donderdag 2 augustus 2007

Slapen zonder slaapzak en meer ‘praten’

donderdag, september 20th, 2007

En voor je het weet is het alweer een maand geleden dat Thijs een jaar is geworden.
Wat gaat de tijd toch hard. Alleen is er weinig nieuws wat betreft ontwikkeling.
Dus ik dacht… ik moet toch echt weer eens wat schrijven, maar nu weet ik dus eigenlijk niet eens meer wat.
In ieder geval is hij steeds meer aan het proberen om te ‘praten’
‘Poes’ kwam er gisteren bijv. beter uit dan eerst. En hij probeert ook al meer na te zeggen zoals phrrr (paard briesen) en boe van een koe.
Ook zegt hij sinds een paar dagen iets wat lijkt op ‘potdikkie’ Dat vind ik toch wel grappig.
Dat hoort hij natuurlijk van ons als hij iets ondeugends heeft gedaan.
Hij klimt zelf zijn eetstoeltje op als deze op de grond staat en schuift ook dit door de hele kamer en keuken. We zitten er dan ook op te wachten totdat hij dit gaat gebruiken om hem tegen de bank te zetten en via de stoel op de bank te klimmen.
We leren het hem maar niet aan, want hij is slim genoeg om dit dus gelijk na te doen.
Wat ik trouwens ook leuk vind is dat hij nu dus met sommige dingen al gewend is zoals ’s ochtends dan weet hij dat hij de fles op de bank krijgt en als ik zeg dat we naar boven gaan, dan loopt ie naar de kamerdeur.

Ook zijn we langzaam bezig om hem te leren om te gaan slapen zonder slaapzak en dus niet vast ligt. Dat is natuurlijk een feest, dan kan je begrijpen. Want nu kan je door heel je bed heen stuiteren en achterstevoren en binnenstebuiten liggen waar je maar wilt
Zo hebben we hem dus ook al een paar keer in een hele andere positie gevonden dan dat we gewend waren…. Hahaha

rare-positie.jpg dubbelgevouwen kun je ook goed slapen hoor.

dit-ligt-ook-lekker.jpg en zo kun je ook goed slapen.

Nou, dit was het geloof ik wel weer even.

Woensdag 22 augustus 2007

Kiezen en tand erbij, vaker nog maar 1 keer slapen, meer woordjes en koorts gehad.

donderdag, september 20th, 2007

Thijs heeft er inmiddels weer wat eetgereedschap bij gekregen.  Boven had hij al 2 kiezen, maar nu zijn er onder ook 2 doorgekomen. Linksonder kwam in het weekend van 18 augustus door en rechts een paar dagen later. Een beetje midden in de week ongeveer.
Sinds 7 september komt het tandje naast de rechtersnijtand (onder) ook al door. De linkerkant heb ik nog niet gezien.

Het is al echt een mannetje hoor. Hij probeert goed duidelijk te maken wat hij wil of niet wil.
Hij pakt zijn flesje drinken al zelf wanneer hij dorst heeft en een Liga heeft ie ook zo naar binnen geschoven.
Het los in bed liggen wil nog niet echt vlotten. Dan is het toch nog wel regelmatig feesten in bed. Maar zodra we de slaapzak dan weer vastmaken dan gaat ie daarna wel vrij snel slapen. Ben benieuwd wanneer hij daar vanaf gaat komen.
Het gaat steeds meer voorkomen dat hij nog maar 1 keer slaapt op de dag.
Hij doet dit nu sinds een week of 3 ongeveer.

Zaterdag kwam hij met verhoging uit bed. Het was alweer even geleden dus ik maakte me niet druk en ging er vanuit dat het door de verkoudheid kwam. Want de avond ervoor hoorde ik dat zijn neus ook een beetje dichter zat. Even in de gaten gehouden. Boven de 39 een paracetamol gezet, maar het viel op zich wel mee met de verhoging.
Die dag toch nog wel wat druilerig geweest en hangerig, maar zondag was het alweer over.
Dus konden we gewoon naar de verjaardag van ma en Natas.
Hij gaat ook steeds meer andere woordjes zeggen. Zoals op, in en dit (= dicht)  zwaaien en da zeggen.
Het komt er nog niet vloeiend nederlands uit, maar wij weten wel zo’n beetje wat ie bedoeld. Dus dat is wel leuk.

Verder heeft hij toch ook wel last van selectief gehoor en last van een reflex aan zijn hand.
Vooral als je zegt dat ie iets niet mag pakken en je haalt zijn handje bij het voorwerp weg, dan lijkt het net of er een elastiekje aan zijn hand zit die dan toch weer gelijk terugschiet naar dat voorwerp. Heel raar is dat. En dan doen die oren het ook gewoon even niet. Toch even in de gaten houden anders moeten we dat eens even laten nakijken. Hehehe

Wat ik wel fijn vind is dat ie vaker komt kroelen en even tegen je aan komt hangen. Dat geeft me wel een lekker gevoel en bevestiging dat ik het toch niet slecht doe als moeder omdat ie dat anders niet zou doen… denk ik.

Verder was Natasja (zus) inmiddels alweer 11 weken zwanger en krijgt ze al een lief buikje.
Ik verwacht niet dat ze zo’n pook als mij zal krijgen omdat ze op zich vrij tenger is.
Ik vind het wel leuk hoor. Het gaat gelukkig goed ondanks de misselijkheid en groeipijntjes die ze nu langzaamaan het voelen is.
Ik heb ook foto’s gezien al… echt snoezig joh. Zag er wel anders uit dan bij Thijs. Moest bij sommige toch even goed kijken hoe het nou lag en wat wat was.

Nou, dit was het wel weer even geloof ik.

Tot later

Maandag 10 september 2007

zaterdag, september 15th, 2007

Hieronder vind je een link van de site waar je video’s van Thijs kunt bekijken.

http://s127.photobucket.com/albums/p128/Cisca78/

zaterdag, september 15th, 2007

Stel hier een vraag of opmerking als je die zou hebben.

Ik zal mijn best doen deze zo snel mogelijk te beantwoorden.

groetjes Cisca

Thijs zijn ontwikkeling van 1 tot 2 jaar.

vrijdag, september 14th, 2007

Het eerste jaar is voorbij gevlogen en hier is heel veel in gebeurd.

Hij heeft veel geleerd.
Als je er vanuit gaat dat toen hij werd geboren nog niet eens bewust zijn ledematen kon bewegen en na verloop van tijd toch gaat kruipen en lopen, van alleen melk drinken tot hapklare brokken naar binnen schuiven en van alleen nog kunnen huilen tot een paar woorden kunnen zeggen tegen de tijd dat hij 1 jaar is.
Dat is niet niks natuurlijk.

Om over het gewicht wat hij is aangekomen maar niet te spreken.
Van 3780 gram bij zijn geboorte tot ruim 12 tot 13 kilo met zijn eerste jaar.

Er was ook redelijk veel te schrijven over het eerste jaar en omdat ik het leuk vond, ga ik er toch maar mee door.
Ik ga ervan uit dat ik nu zeker minder zal schrijven. Ten eerste omdat er nu niet zo heel veel nieuws gebeurt achter elkaar en omdat ik het ook gewoon vaak vergeet.
Maar ik doe mijn best om het zo goed mogelijk bij te houden en jullie op de hoogte te houden.  

Cisca