Archive for augustus, 2007

Thijs GastenBoek

donderdag, augustus 9th, 2007

Hierin kun je een bericht(je) achterlaten voor Thijs.

Mocht je eventueel vragen hebben, dan verwijs ik je door naar de Vragen en Opmerkingen Rubriek.

groetjes
Cisca

Uitnodigingen gemaakt voor Thijs verjaardag en verlaat verslagonderwerp.

dinsdag, augustus 7th, 2007

Zoals gewoonlijk heeft het weer even geduurd voordat ik wat schrijf. Maar er gebeurt niet echt heel veel nieuws en ik vergeet het soms gewoon op te schrijven.
Zoals vader- en moederdag bijv. Helemaal niet aan gedacht om op te schrijven wat we hebben gekregen. Dus doe ik het nu maar even.
13 mei was het dan moederdag en ik heb een zelf beschilderde vaas gekregen die nu dienstdoet als….. vaas !!! Heb er eergisteren bloemen uit eigen tuin in gezet en deze staat nu op de cd-toren achter de radiokast.
En 17 juni heeft Thomas een zelfgemaakte muismat gekregen met een foto en voettekening (alternatief voor handtekening) van Thijs en een leuk gedichtje. Vonden we wel heel leuk gemaakt ook.

Thijs doet soms een paar pasjes los. Als hij denkt dat ie het kan overbruggen probeert ie het wel. In de regel laat ie zich dan nog naar voren vallen zodat ie zeker weet dat zijn handjes erbij kunnen en hij dus niet plat op zijn snufferd zou moeten vallen.
Hij probeert ook al wat andere woordjes te zeggen. 9 van de 10 keer is het natuurlijk nog per ongeluk, maar ik dacht gisteren echt even dat hij mij probeerde na te zeggen en ‘poes’ probeerde te zeggen. Er kwam heel iets anders uit, maar het begon wel met een p.
Hij zit je dan ook echt aan te kijken of dat hij echt op aan het letten is wat je nu zegt en hij dit in zich opneemt.

Verder zijn we vanochtend naar Opa en Lenie geweest. Die zijn pas terug gekomen van een vakantie in Lapland en vonden het wel heel leuk dat we even langs kwamen.
Natuurlijk moesten we even flauw doen en een beetje zielig. Maar na een goeie 10 minuten was het ijs toch weer gebroken en heeft hij lekker zitten kroelen en lachen bij opa.
Toen we terug kwamen hebben we samen een boterham gegeten en ben ik toen gaan proberen het fietsstoeltje wat we woensdagavond gehaald hebben, op de fiets te planten.
Jeetje zeg… wat een karwei was dat. Maar ik laat me natuurlijk niet zomaar uit het veld slaan want ik zeg altijd… wat in mijn kop zit, zit niet in mijn kont dus met andere woorden… het moest gewoon gebeuren en wel meteen.
Maar na een goeie drie kwartier (geloof ik) zat hij toch wel. Nog een beetje oppoetsen en klaar was kees.
Thijs heeft er ook al even in gezeten want ik moest natuurlijk zien hoe het stond. Op zich zat hij er wel goed in.
Ik vind het alleen niet zo fijn dat hij redelijk ver naar achteren zit en ik niet met goed fatsoen op een normale manier van mijn fiets kan stappen zonder dat ik helemaal klem zit tussen de stoel en mijn zadel. Maar daar verzinnen we ook wel wat op. Of het is gewoon een kwestie van wennen en een andere manier van afstappen verzinnen.

Oh, voor ik het bijna vergeet… (heb ik echt veel last van de laatste tijd) Thijs begrijpt ook al het woord ‘dicht’ dan doet hij dus het keukenkastje of deur weer dicht. (of andere deurtjes).
Open gaat soms ook al op ‘commando’ Maar dat snappen we nog niet altijd.

Maar goed, dit was het wel weer voor nu.
Gaan nu een filmpie op tv kijken… Over een man die een moord in zijn schoenen wordt geschoven of zoiets.

Nou lui… tot ziens maar weer.

vrijdag 22 juni

Thijs voor 2e keer koorts binnen 1 week.

dinsdag, augustus 7th, 2007

Vannacht (het was geloof ik een uur of 3) was Thijs wat aan het miepen.
Toen ik hem zag liggen wist ik het bijna gelijk al… hij had weer koorts.
Dit was nu de 2e keer in een week. Vorig weekend zondags had hij koorts toen ik hem na zijn middagdutje uit bed haalde. In de 40 is dit toen gelukkig niet gekomen, maar had toen wel een zetpil gezet omdat het boven de 39 was.
Toen vond ik al dat hij toch regelmatig koorts heeft en wilde dit in de gaten gaan houden. Tot aan vannacht dan. Toen hij had 38.9. Ik heb nog geen zetpil gezet omdat ik eens wil kijken hoe het gaat zonder. Misschien moet hij gewoon even goed uitzieken ofzo.
Ik denk dat het nu weer van een verkoudheid komt omdat hij weer behoorlijk liep te snotteren en af en toe van die gele grebbels uit z’n neus heeft hangen.
Vanochtend  was het iets gezakt naar 38.5 en om 10 uur voelde hij naar mijn idee weer koortsvrij. Ik weet niet waar het vandaan komt en waar het blijft hoor.
Was vannacht toch behoorlijk onrustig met het gebeuren en wilde al een afspraak maken bij de HA. Maar als ik hem nu weer zie dan denk ik toch weer… misschien kan hij morgen toch wel gewoon naar de opvang. Dan kan ik in ieder geval werken en heb ik dat ook weer binnen. En dinsdag moet hij toch naar het bureau en dan zal Thomas het daar even over hebben.
Ik weet alleen niet of het raadzaam is om de vaccinaties nu te geven. Omdat hij toch weer wat zwakker is misschien door die verkoudheid. Net zoals met zijn longen ook…. Volgens mij zit daar ook iets niet goed. Hij is eigenlijk al bijna heel zijn leventje verkouden of dat je een reutel of roggel hoort dat ie slijm heeft zitten als je dat zo hoort. Kan toch ook niet goed zijn he.
Nou heb ik toen ik klein was wel aanleg voor bronchitis gehad, maar niet als baby volgens mij.
Maar goed, zoals ik al zei ziet hij er nu weer gewoon goed uit. Hij is vrolijk en speelt net als normaal. Dus nu is het weer gaan zakken zonder zetpil.
We kijken het even aan vandaag en moet toch morgenochtend ter plekke bekijken of hij naar de opvang kan of niet.
Nu heerst daar ook de waterpokken (of heeft geheerst) maar hij heeft verder (nog) geen blaasjes of  vlekjes.Nou, dit was even een tussentijds verslag zodat ik later altijd even terug kan zien wanneer hij koorts had enz.

zondag 24 juni

Thijs kiekeboe spelen en handen en voeten kruipen. En 26 juni naar CB geweest en prikken gehad.

dinsdag, augustus 7th, 2007

Er zijn weer wat nieuwe ontwikkelingen rondom onze Thijs. Wat het brood eten betreft… hij krijgt nu eigenlijk ’s ochtends geen papfles meer, maar een boterham zonder korst met een fles. Dit is nog wel gewoon flesvoeding zodat hij in ieder geval aan die voedingstoffen komt. Dit betreft ook de papfles voor hij naar bed gaat want die krijgt hij ook nog steeds.
Stukjes brood is al niet meer nodig want meneer hapt gewoon stukjes van de boterham zelf. Hartstikke handig wel. Bij de boterham tussen de middag krijgt hij gewoon dagmelk uit een beker.
Ook eet hij steeds vaker met ons mee als we gewoon groente met piepers eten. En op de zaterdag 2 of 3 frietjes gaan er ook wel in.

Sinds gisteren of eergisteren zien we Thijs af en toe op handen en voeten kruipen in plaats van handen en knieën. Waarschijnlijk een voorbode op het los lopen straks. Thomas zei vandaag dat als je hem een soort loopwagentje zou geven dat hij er waarschijnlijk achter zou gaan lopen. Maar we moeten even afwachten wat hij voor zijn verjaardag allemaal krijgt voor dat we zelf gaan kijken voor zoiets.
Ook liep hij aan het begin van de week aan Thomas zijn broekpijpen mee. Thom liep naar achteren en Thijs moest toen wel meelopen of hij zou moeten gaan zakken. En als we hem onder zijn oksels ondersteunen wil hij af en toe ook nog wel eens een stukje lopen, maar dit vind ie nog een beetje eng. Dan heeft ie niet het idee dat ie stevig houvast heeft denk ik.

Verder raust ie al flink over de bank heen en weer en laat zich soms gewoon vallen in de kussens.

foto887.jpg

Achterna gezeten worden vind ie ook nog steeds leuk. Zodra Thomas zegt dat ie hem gaat pakken dan zakt ie naar beneden (als ie staat) en kruipt ie als de wiedeweerga er vandoor. Soms laat ie zich ook gewoon pakken en dan laat Thom hem weer los en begint het weer van voor af aan. Hij zit ook echt uit te dagen. Geweldig om te zien is dat.

Kiekeboe spelen hebben we ook ontdekt. Van de week zat ie achter de eetstoel en Thomas vroeg waar Thijs nou toch was. En op eens zien we dat koppie vanachter de leuning tevoorschijn komen. En daarna weer gauw wegduiken. Ook zakte ie wat door zijn beentjes zodat hij door de spleet tussen het stoeltje en tafeltje kon kijken. Dus ik zei dat ik hem zag en toen weer snel omhoog gaan staan he…. Hij is echt niet achterlijk . Machtig om te zien hoe slim dat ie eigenlijk al is. Ik wist niet dat die ontwikkeling zo snel zou gaan in het eerste jaar.
En dan te bedenken dat het over 2 weken alweer voorbij is…. Dat eerste jaar dan.

Zal er wel moeite mee hebben denk ik. Er is gewoon zoveel gebeurt.
Hij wordt geboren, kan nog niks behalve drinken, piesen, poepen, slapen en huilen. Vervolgens begint hij steeds meer ledematen bewust leren te bewegen totdat hij kruipt.
Dan komen de tanden tevoorschijn en begint hij papa en mama te zeggen en nu wordt ie gewoon alweer een jaar oud.
Wat dat praten betreft… hij probeert ook al poes te zeggen, maar komt nog steeds niet verder dan poe. Maar je ziet echt dat ie het probeert. Vanavond tijdens het eten ook weer… totdat ie er zelfs een beetje ongeduldig van werd omdat het nog steeds niet lukte. Hij begon opeens een beetje te jammeren. Net of dat ie wilde zeggen dat ie wel wil, maar dat het nog niet lukt.
Maar als je vraagt waar de poes is dan gaat ie soms wel zoeken met zijn ogen of ie ze ziet. Echt een slim ventje hebben we.

Ja ja, er is best weer veel gebeurt de laatste tijd. Alleen die volgende tanden die blijven nog steeds uit hoor. Die komen niet meer denk ik. De laatste kwam door toen ie ongeveer 8,5 maand was. Dus er zouden theoretisch toch weer nieuwe moeten gaan komen.
Maar net zoals altijd moet ik gewoon geduld hebben. Het komt vanzelf moet ik maar denken.

Hij is 26 Juni trouwens met Thomas nog naar het CB geweest. Ook zijn prikken weer gehad. Dit keer in zijn bovenarmen. Tis sonde het ventje. Hij schijnt even helemaal over de zeik gegaan te zijn. Kinderen kunnen soms zo huilen en dan soms gewoon even stoppen met ademen lijkt het net. Dat scheen hij dus ook te hebben gedaan.
En daarna kreeg hij er nog een in zijn andere armpje. Ben blij dat ik er niet bij was moet ik zeggen. Maar goed… ik mag fijn over 3 maanden weer.
Ik moest namelijk diezelfde ochtend naar de cardioloog op de poli in Steenbergen.
Hij woog nu 11360 gram, was 78.5 cm lang en zijn hoofdomtrek was nu 46.8 cm.
Dus met de keer daarvoor was hij nu 560 gram gegroeit, 1.7 cm langer geworden en was zijn hoofd 0.5 cm gegroeid in omtrek. Hij was qua gewicht iets minder hard gegroeid. Komt waarschijnlijk omdat hij de laatste paar weken ook niet zo goed eet. Waarschijnlijk heeft ie niet zoveel nodig of verbrand hij meer. Ik weet het niet. Maar hij zag er gewoon nog steeds goed uit en ze scheen tevreden te zijn geweest dus dan is het goed hè.

Gisteren heeft Tante Saskia opgepast en heeft hij op Linda gezeten.

thijs-op-linda.jpg  thijs-op-linda-close.jpg

Lekker rondgeschoven in de keuken en het lepeltje van de fruithap was ook lekker.

lepeltje-is-ook-lekker.jpg

Nou dit was het wel weer geloof ik. Ik zie nou net dat ik de laatste paar zinnen nog net op een nieuwe pagina moet zetten. Eigenlijk wel jammer, maar ik laat het maar zo anders gaat alles naar de sodemieter als ik begin te rotzooien met die pagina’s. Dan komt het dus niet meer uit zoals nu wel netjes het geval is.

Dus ik ga jullie gewoon weer groeten en waarschijnlijk tot over 2 weken.
Ik denk dat ik daarna ga stoppen met schrijven. Dan heb ik het van een jaar gedaan en moet het maar goed zijn.
En misschien maak ik toch wel een nieuw verslag, maar dat zal zeker niet zo groot worden als dit nu. Dit is natuurlijk helemaal vanaf het begin.
En mocht ik er nog een maken is dat bijv. alleen vanaf 1 tot 2 jaar bijvoorbeeld.

Nou. tot ziens maar weer.

zaterdag 7 juli

Thijs paar losse stapjes gezet en nieuwe tandjes in aantocht.

dinsdag, augustus 7th, 2007

Sinds een paar dagen heeft Thijs weer wat last van die zurig ruikende spuitpoep…. Dus dan weten we weer wat er aan de hand is he…. Tandjes !!
Hij had er gisteren gewoon wat luieruitslag van. Even goed gesmeerd met Sudocrème en met talkpoeder aan de zwier. (tip van Ingrid)
Gisteravond ben ik nog gaan werken van 6 tot 9 en toen ik thuis kwam vertelde Thomas me dat Thijs al een paar keer los heeft gestaan en zelfs los een paar stapjes naar hem heeft toegelopen. Goed he… !

foto921.jpg

Vanochtend was hij heel erg hangerig naar mij toe. Zodra ik even wegliep was het weer huilen en ik moest echt bij hem blijven. Maar ik moest natuurlijk naar het ziekenhuis en hem wegbrengen naar Theo. Dus ik was benieuwd hoe het ging.
En uiteraard was het bij Theo ook weer brullen tot dat we samen op de bank gingen zitten en hij wat op de bank aan het hangen was en naar buiten aan het kijken was. Toen begon Theo hem een beetje te kietelen en toen kwam het al snel goed.

vrijdag 1 juni

Toch geen tandjes.

dinsdag, augustus 7th, 2007

Nou… vorige keer schreef ik dus dat ik dacht dat er tandjes kwamen. Maar nog niks te zien hoor. Af en toe nog wel eens zo´n zure stinkluier, maar daar heb je het ook wel mee gehad.
De laatste dagen vind ik Thijs wel meer zeuren. Vooral als hij zijn zin niet krijgt enz. Weet soms even niet wat ik nou met hem moet of wat hij wil.
Verder is het wel fijn dat hij zelf een beetje kan laten merken wat hij wel en niet wil. Soms gaat dat wel een beetje ruw zoals de fles ineens wegmeppen, maar goed. Het is dan wel duidelijk… hij wil geen fles meer.
Ik denk dat we nu gewoon ook even in een moeilijke fase zitten ofzo. Vooral wat betreft het krijgen van zijn zin. Als het niet gaat zoals hij het wil, zet ie gelijk een keel op.
Soms vind ik het ook moeilijk of hij me nou zit te neppen of niet. Als ik hem bijv. op de grond zet dan begint ie te huilen en doet ie net of ie bij me wilt zijn. Dan pak ik hem weer op en kruipt hij vervolgens van mijn schoot af. Dus dan is er niks meer aan de hand.
Als ik hem daarna weer op de grond zet is het hetzelfde laken en pak.
Dus dan wil ik op zich wel geloven dat ie bij me wilt zijn, maar aan de andere kant heb ik ook weer het idee dat ie me in het ootje zit te nemen en daar ben ik dus niet van natuurlijk.
Ik vind dat ie al vroeg moet leren wat wel en niet mag en dat ie niet altijd zijn zin kan krijgen.
Als ie echt verdriet heeft dan troost ik hem natuurlijk en pak ik hem bij me, maar soms denk ik wel eens dat ie met me zit te spelen. En dat is best moeilijk vind ik.
Vanochtend beet hij zelf hapjes van zijn boterham. Ik moest het natuurlijk nog wel vasthouden, maar ik hoefde niet perse hapklare brokken te geven. Dus dat is weer een stap naar zelfstandigheid.

Maare… ik hoor dat ie wakker is dus ik ga weer nokken. |
Had vast nog meer willen schrijven, maar dat zal vast niet zo belangrijk geweest zijn anders had ik het nog wel geweten en opgeschreven.

Dus tot ziens maar weer.

woensdag 14 juni

Thijs gaat schreeuwen, goed brood eten, voedingsschema en eerste stapjes.

dinsdag, augustus 7th, 2007

Het is (zoals gewoonlijk) weer even geleden dat ik weer wat schrijf.
Thijs zet sinds een kleine week al wat stapjes aan de tafel of aan de kast.
Ook vind hij het leuk om tussen de tafel en de bank rondjes te draaien. Dat hij dus eerst met zijn snufferd naar de bank staat en dan draait ie zich om en staat met zijn snufferd naar de tafel.

Brood eten gaat nu hartstikke goed, ben gewoon trots op hem. Heb al geprobeerd om hem zelf stukjes brood te laten pakken, maar die gooit hij dan op de grond in plaats dat deze in zijn mond verdwijnen. Dus daar moeten we nog even geduld mee hebben.

Zijn voedingsschema is op het moment:

-          Ontbijt           Papfles 220 ml
-          09.15 uur      Fruithap 200 gram
            Naar bed …
-          12.30 uur      Boterham
-          15.00 uur      Fles 220 ml 
            Naar bed …
-          18.00 uur      Warm eten 200 gram
-          20.00 uur      Papfles 220 ml        
            De nacht in …

Vind op zich dat ie het goed doet dus. Binnenkort proberen om die ene fles in het midden ook nog weg te krijgen en dan is het helemaal goed.
Als hij naar bed moet en hij ligt nog wat te huilen, dan krijgt ie vaak ook nog een fles om dan lekker te gaan slapen. Hij vraagt er nog wel om soms…

En dan hebben we sinds eind vorige week weer iets nieuws in het repertoire…. Schreeuwen !
Als meneer dus niet zijn zin krijgt dan is het eerst gewoon huilen…. En dit gaat dan over in schreeuwen om zich iets duidelijker te maken.
We hebben de babyfoon ook bijna niet meer nodig, want als meneer zijn keeltje op zet dan hoor je hem nu best goed… hehehe.
Ik denk wel wat zijn stem betreft, dat ie later zal zijn met praten omdat ie al vroeg is met de andere dingen. Maar we zullen wel zien.
Zoals Sylvia wel eens vertelde over iemand die zich druk maakte omdat haar kind van 2,5 jaar nog niet sprak…. “Tegen de tijd dat ie 18 is, zou je willen dat ie zijn mond hield” hehehe
Dus dat houdt ik maar in mijn achterhoofd.

Verder gaat het zijn gangetje…

Ik gaat zo weer richting Konings om te plukken… gaan deze week beginnen om ’s avonds te plukken omdat het zo’n gekkehuis is.
Niet dat we daar wat mee opschieten, maar het gaat om het idee. Zijn toch weer wat aardbeien die dan niet meer aan de plant hangen natuurlijk.

Tot ziens….

maandag 30 april

Gevoel rond anus..

dinsdag, augustus 7th, 2007

Zat net weer wat terug te lezen toen Thijs net geboren was en hoe we die eerste weken hebben beleefd. Toen las ik dat mijn anus zo’n tijd verdoofd was en bedacht me ineens dat dit nu dus niet meer zo is. Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik geen idee heb sinds wanneer eigenlijk niet meer. Heb wel wat last van lichte (stress)incontinentie… Vooral tijdens paardrijden en dan lichtrijden dan verlies ik dus gewoon wat urine. Is erg vervelend.
Moet ook wat meer gaan trainen met die bewuste spieren, maar net zoals met een hoop dingen schiet dat er bij in of heb ik er geen zin in.

Is toch wel gek eigenlijk…. Dan zit je dat weer terug te lezen zoals het kraamverslag van Miranda en dan voel je gewoon weer even hoe je je op dat moment voelde… Gewoon kut dus eigenlijk. Onzeker, bang, eng…. Niet weten wat je met je kind aan moet als hij huilt enz.
Je beleeft het gewoon weer even opnieuw. Dat gevoel zal ik in ieder geval niet missen.
Het is jammer dat ik dat niet meer over kan doen. Want ik weet bijna zeker dat het met een tweede niet zo zal zijn omdat je al ervaring hebt en je weet dat het wel goed komt.
Dus zal ik met deze gevoelens zodra ik die herinneringen weer boven haal, moeten leren leven. Maar toch is het jammer.

Vandaag zijn we naar opaopa geweest om zijn verjaardag te vieren.
Was wel een gezellig clubje. Pa en ma, Natas en Daan, Rob en Kristel, Joop en wijzelf…. En opa natuurlijk, maar dat spreekt voor zich.

Vind het verder nog steeds een leuk zicht hoe hij zo lekker brood kan eten. Morgen ga ik denk eens proberen om eens 2 boterhammen te maken.
Maar ik hoor hem beneden weer jengelen dus ik denk dat we hem maar met een papfles op bed gaan leggen. Het is ook tegen half 8 dus het is wel tijd dacht ik zo.

Tot de volgende keer.

zaterdag 5 mei

Thijs lopen en zegt papa en mama

dinsdag, augustus 7th, 2007

We hebben weer iets nieuws bereikt…. Eergisteren liep Thijs naar Thomas tussen de bank en de tafel in. Hij deed al wel sinds een paar weken stapjes opzij langs de tafel ofzo, maar dat zag er niet echt uit als lopen. Nu liep hij echt vooruit. Heb het nog niet op film gezet, maar dat komt nog wel.
Ik weet eigenlijk niet of hij los zal kunnen lopen met een jaar… dat is natuurlijk al over een goeie 2 maanden. Dat is dan misschien nog te hoog gegrepen, maar aan de hand misschien al wel.

Verder heb ik het idee dat hij al wat bewuster papa en mama zegt. Het is naar mijn idee nog wel oefenen, maar hij zegt niet echt meer papapapa en mamama, maar echt het woord zelf.
Alleen nu moet hij het nog begrijpen dat wij dat zijn en dat hij ons hiermee kan roepen.
Hoewel ik hem weleens heb horen roepen als ik bijvoorbeeld in de keuken stond en hij in de box of aan het rammelen was aan het traphekje tussen de kamer en de keuken in.

foto919.jpg

Als hij me dan ‘roept’ dan geef ik wel antwoord en zeg ik waar ik ben. Soms laat ik mijn hoofd dan ook even zien.

Verder glijdt hij ook zelf achterstevoren van de bank af en komt zo op zijn pootjes terecht.
Dit betekent niet dat we hem niet in de gaten moeten houden want hij heeft ook nog wel eens de neiging om voorover naar beneden te willen glijden.

Verder even geen nieuws.

vrijdag 11 mei

Thijs naar de Prégroep en kraamvisite.

dinsdag, augustus 7th, 2007

Vandaag is Thijs officieel overgegaan naar de Préetjes. Ook hier heeft hij het wel naar zijn zin en kan hij zijn draai wel vinden.
Het is zelfs zo erg dat hij op de Opvang soms een slaapje overslaat omdat hij zo druk aan het spelen is. Nu wordt dat ook wel een beetje gestimuleerd zodat ze over een tijdje wat langer wakker zijn enz. Maar er wordt wel rekening gehouden aan de behoefte van het kind. Als het moe is dan mag hij of zij natuurlijk wel gewoon een dutje doen. Maar goed, Thijs kan daar in ieder geval dus wel zonder ochtendslaapje. Is wel eens meer voorgekomen.
Ik heb voor de leidsters van de babygroep iets gemaakt als soort afscheid.

 lieve-mevrouwenjpg.bmp

Verder zijn we vanmiddag nog op kraamvisite geweest bij een oud vriendin van de basisschool Sylvia N.
Het was best gezellig. Was wel weer wennen hoor om zo’n kleintje vast te houden. Dan merk je toch dat je met Thijs veel wilder bent wat betreft het oppakken. Natuurlijk omdat hij ook veel groter is dan dat klein kereltje. Maar dat was bijna weer een beetje eng. Toch bang voor dat hoofdje en dat nekkie.

En nu ga ik naar beneden nog wat tv kijken en wat haken. Thijs ligt al een uurtje onder zeil dus ik hoop dat ik die pas morgen weer hoor.

Tot ziens.

maandag 21 mei